COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Un exemplu de impostură

with one comment

La capitolul impostură trebuie să luăm exemplu de la domnul Băsescu. Rar mi-a fost dat să cunosc un profesor mai bun.

Azi, bunăoară, într-un discurs ținut în parlament, președintele Băsescu a acuzat opoziția că, prin continuarea grevei parlamentare, se face vinovată de boicotarea celei mai importante instituții ale statului – Parlamentul.

Ca să vezi! Dacă nu am cunoaște antecedentele domnului Băsescu într-ale actualei legislaturi, am fi tentați să credem o astfel de alegație. Dar sper ca memoria pe termen scurt să ne funcționeze cum se cuvine și să ne reamintim trei dintre situațiile în care a fost pus Parlamentul Romăniei de chiar președintele Băsescu, în calitatea sa de șef al coaliției la guvernare și de Președinte al României.

În primul rând, domnul Băsescu este cel care, prin mituirea unor parlamentari ai opoziției cu funcții publice plătite din banii noștri, a reușit să încropească o majoritate parlamentară contrară votului popular. Mai mult, parlamentarii defectori din partidele de opoziție s-au înscris într-un partid nou, care, ca o culme a aberației democratice dar și ca un exemplu de combinație golănească, a devenit partid parlamentar fară să fi participat vreodată la alegeri. Acest partid este, evident, membru al coaliției de guvernare și, bineînțeles, are miniștri în cabinet.

În al doilea rând, coaliția la putere deține recordul legilor trecute prin asumarea responsabilității Guvernului, care va să zică prin ignorarea Parlamentului. Atunci când asumarea nu a fost posibilă, a numărat doamna Anastase voturile, cum altfel decât cu un “profund respect” față de instituția Parlamentului.

În fine, pentru organizarea unui referendum național, potrivit Constituției, Președintele României trebuie să consulte Parlamentul. În cazul referendumului pentru reducerea numărului de parlamentari, organizat în 2009, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, domnul Băsescu a venit în Parlament, a ținut un discurs plin cu acuze la adresa parlamentarilor – doar vroia să mai bărbierească din ei – și a încheiat: “… și acum, considerați că v-am consultat.”

Aceste trei exemple arata disprețul pe care domnul Băsescu îl are față de “cea mai importantă instituție a statului” și, totodată, impostura da a acuza de boicotarea Parlamentului o opoziție al cărei rol parlamentar a fost redus la zero.

Written by odojak

March 7, 2012 at 4:38 pm

Posted in Beating the fields

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] și nu este consultat în prealabil (nici măcar formal, de fațadă, cum face președintele Traian Băsescu cu Parlamentul) despre ce se asumă în numele organizației în această toamnă, fie că este vorba de proteste […]


Leave a comment