COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Trădare!

leave a comment »

Am revăzut ieri scena de la Antena 3 cu Elena Udrea amintindu-și de bilețelul lui Tăriceanu. Atunci, Băsescu a decis să-și facă un dușman nou. Azi, președintele are o sumedenie de dușmani și am înțeles abia acum de ce. Trădarea! Scoaterea la rampă a acelui bilet a fost interpretată de lumea politică drept o trădare. Atunci am crezut că așa a înțeles Băsescu să puncteze. Dar a fost mult mai mult decât atât. A fost o decizie cu consecințe politice serioase pe termen lung.

De ce e trădare? Păi pentru că asemenea gen de intevenții, combinații, vorbe prin dos, pile, blaturi, cumetrii caracterizează viața politică românească. Ai pe cineva… ai parte de cașcavalul public. N-ai, rabzi de foame până când ajungi tu să împarți papa bun clientelei față de care ai datorii ori care vine, pur și simplu, să te pupe în cur ca să apuce câte o bucățică. În zona publică, nici hârtie de popou nu se cumpără aiurea. Ci numai de la firme “prietene”. Aici, în lumea asta, nu încap străini. Toți, asemeni mai multor haite ale aceleiași specii, respectă cutumele breslei. Sfâșie pe oricine îi amenință dar nu se sfâșie niciodată între ei. Noi nu ne mușcăm între noi! Nu ne înfundăm unul pe altul! Nu ne pârâm! Într-un cuvânt, nu ne trădăm unul pe celălalt! Iar Băsescu exact asta a făcut.

Mai întâi a fost Tăriceanu, pe care l-a pârât că a încercat că intervină în favoarea lui Patriciu. Apoi a venit Ridzi, pe care acuzat-o, în primă fază, de înțelegeri murdare cu presa, pentru ca, ulterior, să se dezică de ea complet. Într-o emsiune la RTV moderatorii spuneau că familiile Ridzi și Băsescu sunt în relații de prietenie. Imediat, purtătorul de cuvânt prezidențial, domnul Turcan, a intrat în direct și a spus că nu este adevărat! Băsescu nu este prieten cu Ridzi. Pe ecran se scurgeau tone de imagini cu Elena Băsescu și Monica Ridzi râzând, ba chiar pupându-se!

Aștept deznodământul actualului scandal Udrea. Dar dacă aș fi în pielea doamnei ministru aș încerca să-mi negociez scăparea cu altcineva.

Written by odojak

August 4, 2009 at 6:26 pm

Posted in De la televizor

Leave a comment