COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Dreptul probabil

leave a comment »

După invalidarea Referendumului, eu, unul, tot nu m-am lămurit. Cetățenii români din străinătate trebuie sau nu să facă parte din listele electorale? 3 judecători au spus, nu! 6 dintre ei au spus, da! În aceeași cauză avem un scor de 6 la 3. La ce legi s-or fi raportat, ori, mai exact, s-au raportat la aceleași legi? Nu e clar.

Situația de mai sus mă duce cu găndul la deciziile instanțelor românești și la reproșul major facut de partenerii occidentali – nepredictibilitatea hotarârilor judecătorești. Potrivit formulei de mai sus, înseamnă ca, cupă caz, fie 3 din 9, fie 6 din 9 hotărâri judecătorești sunt greșite. Ori o treime, ori două treimi. Perfect! Legea-i lege, dar trebuie să mai ai și noroc.

Se spune că un mare matematician a întrebat un mare meteorolog – cat din prognozele pe care le faci se adeveresc? Cam 40%, a venit răspunsul. Atunci, a zis matematicianul, de de nu dai prognoza invers?..

Din păcate, hotărârile instanțelor noastre sunt ca prognozele meteo. Că le fac meteorologii, că le fac matematicienii, tot una.

Advertisements

Written by odojak

August 22, 2012 at 7:43 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: