COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Precizări de la Dumnezeu.

leave a comment »

Ieri seară, președintele interimar Crin Antonescu a solicitat Parchetului lămuriri cu privire la “anchetele biblice” ale procurorilor, ba chiar ale procurorilor DNA. Când spun “anchete biblice” mă refer la modalitatea mai nouă, ecleziastică, de a face interogatorii în bătătura oamenilor, fluturând o Biblie împachetată în ziar, precum tradiționalul “fish and chips” englezesc ori salamul cu soia din vremrea lu’ Piticu’.

Consiliul Superior al Magistraturii a răspus că se declară “profund îngrijorat” de acuzațiile proferate de Crin Antonescu, Victor Ponta și Ion Iliescu la adresa Parchetului, că procurorii nu dau socoteală în fața nimănui, că zisele cu pricina sunt un atac la adresa Puterii Judecătorești și, în consecintă, le-a făcut celor trei câte o izbașă la Inspecția Judiciară. Așa, ca să se invețe minte să mai spună ceva de magistrați…

Parchetul, la rândul lui, a dat un comunicat de presă prin care a a precizat, că are în lucru peste 500 de dosare penale privind desfășurarea Referendumului, dar că prin cercetările efectuate, “nu se verifică modul în care în care au votat cetățenii și nici nu sunt cercetate persoanele care au votat, ci sunt investigate posibile fraude electorale”. În continuare aflam că Parchetul a identificat “mai multe tipologii de comitere a unor posibile fraude”. Urmează o enumerare cu situațiile vizate, printre care “persoane care figurează că au votat atăt pe listele electorale permanente cât și pe listele electorale suplimentare” sau “persoane care figurează că ar fi votat dar în realitate nu s-au prezentat la vot”.

Trei nedumeriri am în cazul de față.

Primo – Dacă “persoanele care figurează că au votat dar în realitate nu s-au prezentat la vot” reprezintă o situație vizată pe Parchet, înseamnă că procurorii, când cu Biblia, când cu Coranul, când cu Tora, trebuie să investigheze 8,3 milioane de participanți la Referendum. Ia, uite! Aici figurează că ai votat. Chiar ai votat? Dar dacă n-ai votat? Jură! Cum va face Parchetul aceasta cercetare “sifisică”, din care reiese clar că absolut toți votanții sunt suspecți de fraudă? Sau o face selectiv? Dacă da, cum face selecția? Pe bază de pârâciuni, probabil, ca pe vremea lui Ceașcă, când te sifona vecinul la Securitate că ai video. Pe cale de consecință, de ce nu sunt interogați și cei care figurează că nu au fost la vot? Poate au fost și nu apar în liste…

Secundo – Dacă o altă categorie sub lupă cuprinde “persoane care figurează că au votat atăt pe listele electorale permanente cât și pe listele electorale suplimentare”, înseamnă că toți acești oameni sunt suspecți de vot multiplu, îndeletnicire considerată infracțiune la Legea Electorală și pedepsită cu pușcărie de la 6 luni la 3 ani. Or, dacă toți în cauză sunt prezumtiv infractori cum mama dracului poate spune Parchetul că “nu se verifică modul în care în care au votat cetățenii și nici nu sunt cercetate persoanele care au votat…”? Stați liniștiți, nu vă cercetăm, doar vă băgăm la pușcărie!

Terțo – Dacă Parchetul a ajuns să cerceteze votul multiplu, înseamnă că a luat listele electorale la puricat, nume cu nume, CNP cu CNP, semnătură cu semnătură. Pe ce bază a făcut acest lucru? Există plângeri privin eventuale fraude? Cine le-a făcut? Listele electorale au fost ridicate, în premieră absolută, de Parchet de la BEC, sub motivul cercetărilor în cauza penală a chestorului Manoloiu. Însă Manoloiu este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu numărul votanților aflați în liste, și nicidecum în legătură cu felul în care au votat oamenii. Este de neînțeles cum afirmația incriminată, potrivit căreia Ministerul de Interne nu-și poate asuma veridicitatea numărului de electori înscriși în listele electorale permanente, și-ar putea găsi explicația prin intrarea listelor cu semnărturile oamenilor în original în posesia Parchetului. De ce nu l-au luat înainte de vot? Listele sunt aceleași, doar că după vot au semnăturile celor care au votat. Cu sau fără semnături, listele erau la fel de relevante în cauza Manoloiu. Adică nu au nici o relevanță. Avem 18 milioane de oameni în liste. Manoloiu spune că nu-și asumă acest număr. Cu ce te ajută listele? Ce afli? Procurorii, deci, își bagă nasul în liste pentru simplul motiv că listele se află, în mod abuziv, la Parchet.

Ce este relevant în toată această poveste plină de abuzuri este răspunsul CSM de azi – procurorii nu pot fi luați la întrebări de nimeni. Încep să cred că, din păcate, calitatea de Dumnezeu începe să fie incumbată mai degrabă persoanei procurorului dacăt coperților Bibliei împachetate în ziar.

Mă gândesc serios ca, în cazul în care vine procurorul la mine pentru cercetări, să-i spun: lasă, bre, Biblia aia. Eu jur pe matale.

Advertisements

Written by odojak

August 16, 2012 at 3:15 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: