COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Adrian Năstase – condamnare pentru delict de poză

leave a comment »

Nu știu dacă, in debendada generală, iscată de tentativa de suicid a proaspăt condamnatului Adrian Năstase, cineva a mai avut timp să analizeze speța dosarului “Trofeul Calității”. Fără prea multe insistențe, jurnaliști și comentatori apropiați fostului prim-ministru, au citat din motivarea primei instanțe un pasaj în care se specifică ferm că nu există probe directe care să incrimineze pe inclulpat.

Deci, pentru ce l-au condamnat? Pentru delict de poză, cred eu, și iată cum.

În precampania electorală pentru prezidențialele din 2004, Inspectoratul de Stat în Construcții a organizat un concurs – Trofeul Calitații – la care au fost “invitate” să participe, contra cost, diverse persoane fizice și juridice, majoritatea activând în breasla pentru care Inspectoratul acorda autorizații. Tainul mic, e drept, 5 milioane vechi pentru persoane fizice și 15 milioane pentru juridice, dar lume multă.

S-a “colectat” în acest ingenios mod, inspirat de balurile caritabile americane, frumoasa sumă de un milion și jumătate de euro. Buuuun. Acum, acești bani au intrat în mai multe firme, altele decăt inspectoratul însuși, au fost transferați, spun procurorii, prin diverse tertipuri contabilicești în alte firne, cu alte participări ale altor persoane, ajungând, în fine, în conturile unor societăți producătoare de materiale publicitare. Aici intră în scenă Adrian Năstase. Cum? Păi, pe materialele publicitare erau imprimate numele și moaca lui.

Nici o legătură cauzală scrisă, inregistrată, filată ori pârâtă în fața instanței, nu există între această colectă, plata materialelor promoționale si Adrian Năstase, cu excepția pozelor cu el tipărite pe pixuri și brichete. Și totuși, condamnarea a venit cu argumentația – nu se poate ca toți acei oameni să nu fi acționat la comanda lui Năstase, care le era șef “până la adânci bătrâneți”…

“Să nu-ți faci chip cioplit”, spune a doua dintre cele zece porunci Dumnezeiești. Dar ce te faci dacă ți-l face altul?.. E simplu. Primești o condamnare, pentru delict de poză, din partea unei instanțe rupte mai degrabă din justiția divină decât din cea lumească. Tribunale ecleziastice sunt tot ce ne mai trebuia!

Advertisements

Written by odojak

June 21, 2012 at 1:21 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: