COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Guvernarea cu basca în mână.

leave a comment »

Prăbușirea prin moțiune de cenzură a guvernului Ungureanu pecetluiește soarta unui PDL aflat în vădită disoluție. Rând pe rând, parlamentari, președinți de consilii județene și primari, dimpreună cu organizații întregi, defectează la inamic, abandonând o corabie politică a cărei comandă a pierdut, odată cu simțul orientării, și încrederea marinarilor.

Acum, ori niciodată, cine își dorește un viitor politic trebuie să plece. Să plece capul, să accepte umilințe, să înghită ștampila cu tuș amar a traseismului politic, dar trebuie să plece. PDL, așa cum îl cunoaștem va dispărea. Sau mai exact, dacă extrema sa dură va rezista, va rămâne un partid de 13%, așa cum l-a luat Băsescu de la Petre Roman, dar stigmatizat de o guvernare de o obrăznicie si hulpavitate fără precedent.

Cum a fost posibil?

Realitatea e că PDL nu a fost niciodată mai mult decât o adunătură de beizadele PDSR-iste, frustrate de umbra rece în care erau ținute de greii lui Ion Iliescu. Așa a apărut PD-ul. Un PD care a guvernat întotdeauna în alianțe, pe fondul nemulțumirii populare față de baronizarea țării, patronată de PDSR și, ulterior, față de aroganța unui Adrian Năstase.

Aici a intrat în scenă Băsescu. Forțase o alianță cu PNL, împerechere nedorită de Tăriceanu, dar impusă se Stoica. ALianța DA a pierdut alegerile din 2004 dar, “cu basca în mână” Băsescu a reușit cooptarea PUR-ului, cu voturile căruia a fost impus guvernul Tăriceanu. Când suficienți parlamentari PSD au defectat către noii guvenanți, Băsescu a eliminat din ecuație PUR-ul, numindu-l “soluția imorală”. Ruperea relațiilor dintre Băsescu și Tăriceanu a generat ejectarea PD-ului din guvern și vrajba de moarte dintre cele două partide.

Băsescu a făcut tot ce i-a stat în putință să distrugă PNL. Strategul Valeriu Stoica și Teodor Stolojan au rupt o bună halcă din el, construind aberația PL-D, partid creat doar cu scopul de a fi absorbit de un PD aflat pe valul corabiei comandantului jucător. Așa a apărut PDL, o construcție conjuncturală la care s-au alipit treptat toți flămânzii și oportuniștii – vezi Sever Voinescu, Traian Ungureanu, Cristian Preda și mulți alți simbriași mai mult sau mai puțin convinși de misia reformatoare a unui partid așezat pe osatura unor grei hârșiți în rele, precum Blaga, Videanu ori Berceanu. Udrea, Anastase sau Oltean au întregit în mod nefericit conducerea. Deasupra tuturor a fost întronizat Boc, o chintesentă a “calităților” PDL- obediebță, incompetență și obrăznicie, toate punctate din când în când cu analfabetism.

Nici după alegerile din 2008 PDL nu a reușit să formeze guvernul și, după câteva tentative penibile de a se alia cu liberalii (Boc a declarat în seara votului că “alegerile au fost câștigate de forțele liberale”) a sedus PSD-ul, pe care l-a ejectat din guvern cu doar două luni înainte de alegerile prezidențiale. “Compromisul care nu compromite” a avut o viață scurtă și o moarte urâtă. În consecință, guvernul Boc a căzut în Parlament, urmând episodul penibil și sfidător prin care Băsescu a desemnat falși premieri până când a câștigat, prin furt, se spune, cel de al doilea mandat. Impertinența a continuat – Boc a fost desemnat din nou premier.

În tot acest joc, nivelul de popularitate al partidului a scăzut dramatic. Guvernarea unei echipe complet incompetente a aruncat partidul sub 15% cotă de încredere, iar pe președinte la sub 10%.

Aceasta a fost guvernarea lui Băsescu. El singur a creat-o, el a impus-o, el a distrus-o cu partid cu tot. PDL nu a câștigat alegerile niciodată. A fost mereu, cu basca în mână, cerșind ajutor. L-a primit de fiecare data și de fiecare dată i-a trădat pe cei care l-au sprijinit. Acum nu mai e nimeni de păcălit. Până aici. Fără resurse financiare PDL va înceta să existe. Și asta pentru că, de fapt, PDL nu e un partid. E o famiglie mafiotă care se destramă după moartea șefului fără moștenitor.

Advertisements

Written by odojak

May 1, 2012 at 12:59 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: