COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Țară europeană, posed palestinian, caut încă unul.

leave a comment »

E foarte posibil ca în urmăroarele zile manifestațiile populare din Piața Universității să se stingă treptat și… și gata. Singuri, 10.000 de oameni in toata țrara și câteva sute în București nu vor determina demisia unui regim tăbăcit de reproșuri și de o neam-prostie egalată doar de propria
incompetență.

Deci, de acum înainte, ce? Cel mai probabil, nimic, în condițiile în care toată lumea refuză să sprijine protestul din piață pentru a evita anatema aruncată de Băsescu și supușii săi. Dacă faci un miting paralel care se suprapune cu Piața Universității pentru căteva ore este egal cu zero.

Dacă ne gândim cine sunt entitățile cu o identitate clară care au manifestat alături de micul nucleu eterogen cu prezentă constantă în piață vom înțelege futilitatea unui protest abandonat din start. De-a lungul celor 9 zile de mitinguri s-au alăturat pieței câteva sute de studenți și, astăzi, câteva zeci de cadre didactice. A anunțat, deocamdată, că se va alătura protestului federația pensionarilor. De mare impact, nu altceva!

Oamenii din piață sunt singuri. Cei care ar putea face concret ceva fug de ei ca Dracu’ de tămâie. Liderii liberalo-socialisto-conservatori au făcut un miting, s-au urcat la o tribună de unde au emis inepții gen – “…am venit să cadă Băsescu, cade Băsescu!” – și au plecat acasă având grijă să nu cumva să fie asociați cu cei de la Universitate.

Opoziția politică, cea care ar putea forța dizolvarea Parlamentului prin demisia tuturor parlamentarilor săi, nu dă semne că ar fi dispusă la abandonarea fotoliilor cu încălzire centrală, plătită de le buget.

Sindicatele, preponderent bugetare, care ar putea forța căderea guvernului prin organizarea marilor mișcări de protest, culminând cu declanșarea grevei generale pe termen nelimitat, sunt, practic, descăpățânate. Liderii sunt de negăsit, prin vacante însorite, la jumătate de planetă distanță de Piața Universității. Cei mai mulți dintre ei sunt prosperi oameni de afaceri, dintre care unii mai au și dosare penale pe la DNA.

În lipsa unei organizări oarecare, mișcarea din stradă se va stinge, ca un copil cerșetor, pe care toată lumea îl mângâie pe creștet, în treacăt, dar nimeni nu-l primește în casă. E homeless, e iarnă, se va ascunde prin canale de frig.

Palestinianul Raed Arafat a fost în stare, singur, să declanșeze o mișcare de protest pe care nici un român nu e capabil să o ducă mai departe. Om mai fi având vreun palestinian prin România?

Advertisements

Written by odojak

January 20, 2012 at 8:04 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: