COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Sărmana Mădălina

leave a comment »

N-am reușit să dorm prea mult noaptea trecută. M-am trezit la 4 dimineața și m-am uitat pe pereți până pe la 8, când, toropit de somn, în fine, am auzit-o pe nevastă-mea din baie: “Auzi-o p’asta, Tavi… în ziua în care se împlinește un an de la moartea Mădălinei Manole, cel care i-a dat Furadan-ul, a trimis o scrisoare părinților ei”…

Nu-mi imaginez ce ar putea să spună într-o scrisoare adresată unui părinte, cineva care a contribuit la sinuciderea copilului acestuia. Despre părinte, cred că o astfel de scrisoare ar fi ultimul lucru pe care l-ar dori.

Am crezut că ideea epistolarului comemorativ este tot ceea ce poate fi mai penibil în această afacere aiuritoare, cu actori cabotini și dezechilibrați psihic, supravegheați de o media paranoică. Dar mi-am amintit că imediat după moartea Madălinei Manole s-a declanșat o luptă în familie pentru custodia copilului, pigmentată cu prezențe televizate – soțul îndurerat la Happy Hour, părinții neconsolați la Acces Direct. Mi-am amintit și cum unii vor să redeschidă dosarul în timp ce alții solicită chiar deshumarea rămășițelor nefericitei Mădălina.

Nu, în istoria acestei deja celebre sinucideri nimic nu poate atinge apogeul penibilului. Mereu apare ceva mai abitir, precum azi, la cimitir, când părinții l-au luat bălăcărit bine și îndesat pe soțul supraviețuitor.

Acum când scriu aceste rânduri, la Acces Direct curg imagini cu Mădălina Manole veselă, preumblându-se prin locuri însorite. În colțul ecranului scrie: “ARHIVA PERONALĂ”!!! Sun urgent graficianul din emisie și-l ocărăsc pentru greseală. Nu e de la noi, îmi răspunde, așa e înregistrarea. Nimic mai penibil… până acum.

De acum înainte nu cred că cineva își va mai aminti de Madălina Manole ca de o căntăreață, ci ca de o afacere urâtă, pornită dintr-o sinucidere de fată.

Biata Mădălina, cred că dacă ar fi știut ce lasă în urmă s-ar fi sinucis după ce, în prealabil, ar fi fugit de acasă.

Advertisements

Written by odojak

July 14, 2011 at 7:28 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: