COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Zvonuri ciudate despre Publika TV

with 4 comments

Din surse apropiate breslei de televiziune din Republica Moldova am aflat că postul Publika TV, construit de Sorin Ovidiu Vântu la Chișinău, ar fi fost cumpărat de un om de afaceri local – nimeni altul decât Vladimir Plahotniuc, deținătorul canalelor Prime TV (fosta televiziune unională sovietică) și 2 Plus (fostul canal public Moldova 2). Cu excepția postului public Moldova 1, acestea sunt singurele canale de televiziune moldovenești cu emisie în eter și acoperire de peste 95% din suprafața țării.

Potrivit propriilor estimări, principala emisiune de stiri a canalului Prime TV conduce detasat, cu o cota de piata de 25%, la fel de mare ca a primilor trei urmăritori la un loc. Media de audiență realizată însumat de cele două canale, Prime și 2 Plus, depățește un neverosimil 50%. PROTV Chisinau relateaza ca același Vladimir Plahotniuc controlează compania Casa Media, firmă prin care trec circa 85% din contractele de publicitate din Republica Moldova.

După un efort susținut și o investiție de mai multe milioane de euro, Publika TV are o cotă de 0.25% din piața Moldovei, la concurență cu cea de a doua televiziune de știri din Chișinău, Jurnal TV, cu o cotă de 0.3%. Acest din urmă canal îl acuză cu vehemență pe Plahotniuc de corupție. Coincidență sau nu, Jurnal TV este singura televiziune din Moldova care poate fi văzută în România.

Advertisements

Written by odojak

September 14, 2010 at 4:53 pm

Posted in De-a valma

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ce faci, dragă, nu mai scrii??!

  Rares

  September 29, 2010 at 8:37 pm

 2. Scuze… trăiesc o perioadă cam aglomerată. Și mie îmi e necaz. Am avut o mulțime de idei care s-au stins. Lansăm niște emisiuni care m-au scos, cumva, din circuitul public. Care va să zică merg la lucru și dorm. Cam atât.

  odojak

  October 2, 2010 at 6:58 am

 3. cred ca informatiile dumneavoastra despre audiente au o sursa toxica. nu doar ca imaginea publika tv este foarte si foarte proasta in moldova iar conceptul acestei televiziuni a fost extrem de prost gandit. dar avem un sondaj de opinie care va contrazice cu strasnicie, chiar daca a fost facut la comanda celui care detine publika tv: http://unimedia.md/?mod=news&id=26151

  petre

  November 24, 2010 at 2:53 pm

 4. Salut Petre

  Zău că nu văd nici o contradicție între ce am scris eu și ce spui tu. Nu pretind că imaginea ori conceprul Publika TV sunt bune sau rele pentru că nu știu. Am spus că stă prost cu audiențele, lucru care se poate vedea și din sondajul indicat de tine, chiar dacă într-unul este vorba ce cota de piața iar în celălalt de surse de informare.

  odojak

  November 25, 2010 at 3:20 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: