COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Puterea pedelistă – tupeu, prostie, cinism și impostură

with 5 comments

În cazul catastrofei fără precedent, petrecute la maternitatea Giulești, autoritățile pedeliste ne-au ”delectat” încă o dată cu inimaginabile mostre de tupeu, prostie, cinism și impostură.

Pentru început, ministrul de resort ne-a îndemnat să ne calmăm și să căutăm nenorociri similare și prin alte țări, că doar ard copii în mod curent peste tot în lume, nu numai la noi, nu-i așa? A adăugat, apoi – ”dacă doriți, vă pun eu la dispoziție o listă.” Evident că nu există nicio listă, ci doar foarte mult tupeu. În întreaga istorie a înregistrărilor medicale a mai existat un singur caz asemănător, anul trecut, în India. Ministrul și-a cerut scuze pentru afirmație spunând că, pentru un moment, s-a gândit chiar să-și dea demisia. Dar, nu vă speriați, s-a răzgândit. Ce, el e de vină că au murit 5 nou-născuți și alți 6 vor rămâne marcați pe viață? Nici pomeneală! De ce să demisioneze?.. Ca să înțeleagă părinții victimelor că cineva este de acord să-și asume o cât de mică responsabilitate, fie și moral, pentru această adevărată nenorocire? Nu, sub nici o formă. Nu trebuie să dăm oamenilor o stfel de satisfacție, este domnule Cseke?

Satisfacție, totuși, a vrut să ofere domnul Boc. Într-un gest de o prostie fără precedent, primul ministru a anunțat că statul va acorda ajutoare familiilor micuților – 5000 de lei de mort și 3000 de rănit. Perfect.

Dar culmea, după cum era de așteptat, a fost atinsă de președintele Băsescu. El adeclarat, cu un cinism greu de înțeles, că regretă ”enorm acest incident…” Deci, acest caz unic și negru în istoria medicală din România, această adevărată catastrofă, este, pentru președintele Băsescu, un incident?! Atunci, când te tai la deget, în bucătărie, ce e? ”Nu susțin că sistemul medical este suficient finanțat”, a continuat Băsescu, dar ar trebui mai întâi ”să stopăm risipa”.

Aha! Risipa, deci. Dar cine risipește? Cine? Eu risipesc, risipește paznicul spitalului ori infirmiera? Eu sunt ordonator de credite? Nu cumva risipește această administrație? Câtă vreme Băsescu și Boc au pus oameni de la partiid și la cămnul cultural din Văscăuți, cine risipește? Opoziția, americanii, comuniștii? În toate funcțiile publice centrale și în jumătate dintre cele locale sunt numai pedeliști. Când ei sunt singurii care pot cheltui banii statului, cine mama dracului risipește?

Și, mai departe, cine ”să stopăm”? Eu și cu mai cine? Din nou, singurul care poate opri furtișagurile e Băsescu. El și acest guvern pe care-l controlează în totalitate. Să arăți cu degetul metehne pe care numai tu le poți elimina e nici mai mult nici mai puțin decât curată impostură.

Drama de la maternitatea Giulești a demonstrat, încă o dată, modul sfidător și complet lamentabil în care acest președintele și guvernul său înțeleg să abordeze relația cu cetățenii.

Advertisements

Written by odojak

August 25, 2010 at 1:30 pm

5 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. cred ca ministrul nu e de la pdl, ci de la alt partid. asta ca o precizare minora referitor la o inadverdenta din randul 3 al articolului

  jurnalbio

  August 25, 2010 at 6:09 pm

  • Îmi cer scuze pentru posibila confuzie pe care am generat-o asimilând pe ministrul Cseke, de la UDMR, cu cei de la PD-L.

   Totuși, vă rog să remarcați sintagma: ”puterea pedelistă”, ceea ce incumbă, în accepțiunea mea, pe reprezentanții puterii actuale, din toate zonele politice de proveniență, adunați sub flamura generală a lui Băsescu și a PD-L-ului.

   Cred că aceia care solicită o delimitare clară a personajelor prezente azi la frâiele guvernării dau dovadă de o oarecare ipocrize. Miniștrii, de le PD-L sau nu, cântă aceeași partitură, cea dictată de la Cotroceni, prin Palatul Victoria.

   În fine, eu nu-l acuz pe ministrul Cseke de pedelism – a fost opțíunea lui – ci de incompetență dublată, nu așa cum ar fi trebuit, de decență și empatie față ce loviți de nenorocire, ci de impertinență. Cseke este doar un client politic standard. A avut ocazia demisiei de onoare, dovedind că ungurii își merită reputația de oameni ”spălați”, și a ratat-o. A avut șansa de a se comporta udemerește dar a preferat atitudinea pedelistă.

   odojak

   August 25, 2010 at 11:55 pm

 2. Am inteles ideea. De curiozitate, ce ati fi facut in locul lui Boc? Ati fi oferit vreo suma de bani?

  jurnalbio

  August 26, 2010 at 9:28 am

  • Nu. Aș fi demis ministrul imediat, chiar dacă unii ar fi interpretat gestul ca pe un sacrificiu ritual. Pentru cei care și-au pierdut copii ar fi fost un gest de apropiere. Apoi m-aș fi dus imediat acolo și aș fi stat de vorbă cu ei. Aș fi anunțat că înstitui imediat o comisie care, să analizeze această tragedie din punct de vedere al stării și eficienței spitalului și a cantității de personal care-l deservește. aș fi încercat să ajut oamenii, chiar și cu bani, dar aș fi așteptat un moment prielnic pentru asta. Aș fi stat cu ei suficient de mult timp încât să am ocazia să le ofer un sprijin și să nu pară că încerc să le cumpăr durerea. Aș fi sperat că odată stabilită o relație de încredere, solicitarea de ajutor ar fi putut veni chiar din partea lor.

   odojak

   August 26, 2010 at 11:13 am

 3. Și pentru că tot suntem la capitolul ”ce-aș fi făcut dacă”?.. vă mai spun ce aș fi făcut dacă aș fi fost unul dintre acei nefericiți părinți. Aș fi făcut plângere penală pentru complicitate la ucidere din culpă împotriva lui Emil Boc. Dacă acel spital în loc de 4 asistente, cât am înțeles că ar fi norma pe salon, are numai una ori două pentru că posturile au fost blocate prin hotărâre de guvern, atunci Boc se face vinovat. Nu poți să iei decizii în urma cărora mor oameni și să scapi. Se poate, însă, în Romînia lui Băsescu.

  odojak

  August 26, 2010 at 12:44 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: