COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Un băiat deștept

with 2 comments

Aud că un anume Cătălin Dumitru, de meseria lui consilier, a plecat de la TVR la firma Kensington Communication, ca senior partner. Nimic neobișnuit până acum.

Și totuși… domnul Dumitru lucra la TVR, la stat cum ar veni, în calitate de consilier pe probleme de management al președintelui Sassu, însărcinat cu comunicarea de corporație și internă a instituției. Cât de bine a comunicat televiziunea publică în exterior și interior nu pot aprecia cu exactitate dar, ca om care a lucrat la TVR mai bine de 10 ani, pot spune că n-am aflat mare lucru despre activitatea instituției sub mandatul consilierului Dumitru. Mai exact, n-am aflat nimic. Sau, poate, dumnealui s-a concentrat mai mult pe problemele de managemant ale președintelui, iar aici chiar că nu ne mai putem da cu părerea.

Vedeți, de fapt asta e treaba cu consilierii. Iau o poală de bani, de cele mai multe ori de la stat, pentru care trebuie să dea sfaturi. Dacă sfaturile sunt sau nu date, sunt sau nu respectate, sunt sau nu eficiente, e o cu totul altă poveste în care nu e cazul să ne băgăn noi nasul, nu-i așa?

Interesanat de remarcat ar fi că domnul Dumitru nu e la primul contract pe bani publici. A fost consilier la cabinetul președintelui Băsescu. Are deci – cum se spune acum – o bogată expertiză în datul de sfaturi și, la un astfel de CV, e rezonabul că a fost luat de ”amicul” Sassu și, mai apoi, ca senior partner de firma Kensington bla, bla..

Dacă vă grăbiți să mă puneți la punct, cum că, în fine, de acum omul a trecut ”în privat” și nu mai pune mâna pe banii statului, vă rog să vă mai gândiți o dată. Firma cu pricina a fost cea care s-a ocupat de campania electorală a lui Teo Trandafir. Cum ați spus, sunt bani de la partid? Aș, de unde! Sunt tot de la noi. Partidul îi are de la sponsori privați pe care apoi îi acoperă din contracte cu statul. Deci, pe onoarea mea, partidul a plătit campania asta, ca și toate celelalte campanii, tot cu bani de la stat. Kensington bla, bla… a câștigat alegerile cu Teo nefăcând, practic, nimic și va primi și alte contracte.

Și mai interesant de punctat ar fi traseul acestul sfătuitor cu pedigri, de la Băsescu la Sassu, care este dușmanul lui Băsescu, și mai apoi la Kensington care e în cercul de partid al PDL-ului, care e al lui Băsescu și care este dușmanul lui Sassu. Tot acest parcurs are o singură și adevărată constantă – căpușala transpartinică și transelectorală a banului public. De la Cotroceni, cu PDL-ul, de la TVR, cu PSD-ul și, la a doua mână, tot cu PDL-ul, din bugete publice diverse, prin cine știe ce contacte de achiziții de bunuri și servicii.

Iar dacă ne gândim că aceste contracte de consultanță și consiliere sunt din clasa de lux a furtișagurilor deoarece, pentru banii primiți, nu trebuie să faci absolut nimic, atunci putem spune că domnul Dumitru este un băiat deștept, foarte deștept.

Advertisements

Written by odojak

August 17, 2010 at 5:59 pm

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Basoc, nu pune la inimă! 🙂

    Adelin

    August 17, 2010 at 9:16 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: