COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Comisia nu crede în lacrimi

leave a comment »

Pe strada de la mine de la serviciu se toarnă asfalt. Nu că ar fi trebuit, drumul e bun și, mic fiind, nici nu se strică, din lipsă de trafic. A fost, însă, asfaltat pentru a doua oară în doi ani, iar de data asta au schimbat și bordurile. Inutil să vă spun ca bordurile vechi erau suficient de bune pentru o alee cu sens unic din București, pe când cele noi, din ciment, pe care le spală ploaia, sunt mult mai proaste. Odată cu montarea noilor borduri s-au deteriorat trotuarele care, bineînțeles, au fost și ele asfatate.

Pe aleea de care vorbesc sunt mai multe curți cu garduri înalte. Am trecut azi pe lîngă una dintre ele, din garajul căreia tocmai ieșea o mașină. Prin ușa deschisă am putut remarca pavajul curtii cu pricina – asfalt… la fel de nou cu cel de pe străzile și trotuarele învecinate. În mod evident proprietarul vorbise cu ”băieții” pentru ”lucrarea” din curte. Băieții, evident, au găsit cu cale să nu taie fctură pentru o lucrare mică, derivată dintr-o lucrare mult mai mare, care, de altfel, nici nu trebuia să existe.

O simplă privire aruncată pe o alee din București poate fi, uneori, lămuritoare pentru starea de corupție în care ne zbatem. La vărf se fură pe îndesate și din gros, iar jos se ciubucărește.

La vârf de tot, la Cotroceni, Băsescu e supărat pe Comisia Europeană pentru tonul negativ al raportului legat de progresele României în lupta împotriva corupției. Mai mult pe față decât voalat, preșeintele i-a acuzat pe semnatari de amestec în afacerile românești, de vreme ce își permit aprecieri la adresa sistemului dâmbovițean de achiziții publice, de exemplu.

Nu-i treaba voastră unde, cum, când și de ce asfaltăm noi prin Băneasa, pare a spune Băsescu.

Printre cârcotelile prezidențiale referitoare la actualul raport al Comisiei Europene se poate distinge clar un adevăr incomod președintelui jucător – el, care și-a câștigat aproape miraculors ambele mandate cu ajutorul unor mesaje profund anticorupție, el, care de 6 ani prezidează Consiliul Superior al Magistraturii, el, care numește procurorii generali ai României, el, care numește șefii serviciilor secrete, el, care a controlat, întâi parțial, iar actualmente total, întreaga administrație guvernamentală din această țară, el a ajuns să fie urecheat de Comisia Europeană pentru evidenta lipsă de progrese în lupta contra corupției.

Da, așa cum corect spune Comisia, președintele nu a făcut nimic din ce a promis.

Burzuluiala sa la adresa Comisie Europene relevă un președinte care a început să încurce mesajele destinate propriului electorat cu cele destinate Uniunii Europene. Pentru rigoare, trebuie menționat că Uniunea Europeană nu este impresionată de declarațiile iritate ale lui Băsescu. nu crede nici în fantome comuniste, nici în amenințarea cu mogulii de presă, nici în promisiunile de reformare a statului și de stârpire a îmbuibaților, și nici măcar în lacrimile vărsate foarte des și din abundență de președintele jucător.

Slavă, bunului Dumnezeu.

Advertisements

Written by odojak

July 22, 2010 at 3:09 pm

Posted in Beating the fields

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: