COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Mărirea și decăderea unui șofer de Logan.

with one comment

La vederea grupului de presă ce aștepta începerea conclavului de la Snagov, de ieri, președintele Băsescu a apăsat pedala Loganului și a trecut pe lângă ziariști în trombă. Nici o declarație, nici o mână scoasă pe geam, nici un zâmbet ori un semn cât de mic… nimic. Doar puțin praf în urma Loganului și ceva atitudine cu parapon ce a străbătut, totuși, geamurile mașinii naționale. Președintele nu mai vorbește cu presa. Ba chiar e supărat pe ea. Dar nu a fost întotdeauna așa.

Pe vremuri trecute, președintele plus presa egal love. Eheheeee, unde sunt imaginile de altădată?

Unde au dispărut petrecerile cu președintele înconjurat de țigănci cu fuste colorate, bătând pământul cu palma? Unde sunt serile de pe litoral și dansurile tandre cu soția, ba chiar filmările cu cei doi soți prezidențiali plimbându-se seara prin Mamaia? Dacă nu mă înșală memoria, președintele a făcut cu acea ocazie un ”spirit de glumă” invitând presa până în dormitor – hă. hă!

Unde sunt hoardele de ziariști însoțind familia prezidențială pe la pensiunile din Bucovina ori vilele de la Predeal? Unde e președintele în canadiană și încăciulat, zâmbind pișicher de pe șaua snow mobil-ului? Unde-s, tot de la munte, pozele de familie cu fiica cea mică, Elena, soția Maria și, evident, cu prietena Elena Udrea? Unde?

Unde e președintele stelist, sărbătorind victoria echipei la Golden Blitz, cu Gigi Becali? Unde sunt prezențele prezidențiale cu clopuri, surtucuri, săbii, scuturi, buzdugane și securi, pe la băile de mulțime ocazionate de zilele mai știu eu cărui oraș sau județ, pe unde se scrie cu oi pe dealuri.

Unde sunt întâlnirile din Piața Universității? Unde?

Nu se știe. Au pierit. S-au pierdut în timp, în uitare. Dar, din când în când, odată cu apariția vreunui jurnalist, umbra lor reapare din negură și bântuie, nemilos, președintele jucător. Atunci el se sperie și accelerează. Se uită în stânga – nimic, în dreapta – nimic, fața și spatele sunt asigurate… dar tare ar fi bine să mai stea de vorbă cu un suflet de om. Aha! Boc, unde e Boc?

Boc, domnule președinte urmează să vină. Nu se știe, însă, căt ar fi de oportună o discuție cu el. Lui îi e și mai frică. Își va lăsa merțanul oficial departe de ochii presei și va urca într-o altă mașină, necunoscută, cu care se va furișa spre palat neștiut de nimeni. Odată ajuns, va deveni viteaz și îl va trimite acasă pe deputatul Daniel Oajdea, dar nu-și va putea ascunde lașitatea nici de această dată – nu-i va spune lui Oajdea în față, ci va trimite secretara să-i spună să plece…

Da, așa este domnule președinte, în scurt timp nu veți mai putea ieși afară din casă de frică.

Advertisements

Written by odojak

June 21, 2010 at 3:50 pm

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. asta nu de frica nu va mai iesii din casa, nu prea stie ce e aia, ci de ura si scarba fata de oameni, pentru ca nu il mai iubeste :), citat din Margineanu.
    Ca incet incet se aude pan’ la fieraria din sat cat de cocalar ,oficial imputit ,gaozar si de pasarica este caracterul lui… in trening si pantofi de lac !

    neuronos

    July 19, 2010 at 7:28 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: