COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

O veste proastă.

with 2 comments

În următoarele 7 luni, Băsescu împreună cu partidul lui și cu guvernul lui vor băga mâna în buzunarele oamenilor pentru a echilibra bugetul de stat. Unora mai pe la suprafață, cu 15%, altora mai pe la fund, cu 25%.

Aceasta este realitatea financiară a zilei și oricât am vrea să ne păcălim, exact asta se petrece – statul fură de-a dreptul din banii noștri. Ca și cum nu era e ajuns, restrângerea drepturilor materiale va căpăta un ușor iz de legalitate, culmea, printr-o restrângere a unor drepturi individuale – una dintre cele mai mari imbecilităti ale democrației noastre.

Identificarea responsabililor este, insă, o cu totul altă problemă și, în ultima vreme, aud din ce în ce mai multe voci care susțin că orice alt guvern ar fi fost la putere ar fi ajuns în exact aceeași situație și ar fi luat întocmai aceleași măsuri. Posibil. Dacă e așa, consider că e cea mai proastă veste pe care am putrea-o primi.

Dacă Băsescu și ai lui sunt vinovați, atunci ei ar trebui să plece și să se ascundă pentru totdeauna. Au venit la putere promițând stârpirea corupției și reformarea ”sistemului ticăloșit”. Au eșuat jalnic. Băsescu și-a câștigat al doilea mandat prin furt și și-a impus guvernul prin trădare. Rezultatul – nicicând statul nu a fost mai corupt, mai sărac și mai neputincios ca azi, niciodată reprezentanții săi nu au fost mai obraznici. La fel, nu-mi aduc aminte ca populația să mai fi traversat o astfel de stare de incertitudine vecină cu teama.

Dar dacă Băsescu și ai lui nu au vreo vină mai mare decât a altora, dacă au furat și ei la fel ca toți ceilalți (sunt poate doar un pic mai lacomi), au avut clienți ca toți ceilalți, au mințit și înșelat ca toți ceilalți, și-au consolidat poziția prin intimidare ori corupere la fel ca toți ceilalți, atunci nu trebuie să mai plece ei. Nu. Ar face-o zadarnic. Următorii n-ar fi cu nimic mai buni.

Ei bine, dacă așa stau lucrurile atunci România a eșuat lamentabil în încercarea postdecembristă de a cristaliza o elită politică în stare să guverneze această țară. O elită – adică Băsescu, Boc, Berceanu, Udrea, Ridzi, Don Costel, Boureanu, EBA, Miss Anastase, Prigoană mic, Hoară, Falcă, Solomon, Gutău, Vadim, senatorul ”Bideu”, deputata ”Ciocu Mic”, Becali, Ungureanu, Teo Trandafir, Sechelariu, Pinalti, Nicolicea, Voicu, Oprea… și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe această minusculă listă, tovarășul Ion Iliescu.

Poate că ar fi cazul să plecăm noi.

Advertisements

Written by odojak

June 2, 2010 at 10:23 pm

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ţi se face părul măciucă uitându-te la lista aia…

    Rares

    June 3, 2010 at 4:52 pm

  2. Mischie, Oprişan, Nicuşor Constantinescu, Culiţă Tărâţă, Verestoy…

    odojak

    June 3, 2010 at 8:23 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: