COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Nu pricep…

leave a comment »

Consultările, de orice fel, cu președintele Băsescu s-au încheiat, fără excepție, cu adoptarea deciziei lui, indiferent cine și de ce s-a împotrivit. Câtă vreme a putut decide discreționar, s-a amuzat chemând partidele ori sindicatele la discuții, admonestându-și, pe alocuri, interlocutorii cu binecunoscuta-i impertinență.

Acum, a anunțat scurtări de lefuri, pensii și ajutoare fără să se fi consultat cu cineva, și nici miniștri cabinetului Boc IV nu și-au putut ascunde surprinderea la aflarea deciziilor prezidențiale. O eroare sancționată cu concedierea. Să nu uităm, purtătoarea de cuvânt a ministrului muncii a fost urgent dată afară deoarece a spus că ministrul ei habar nu avea de hăcuiala președintelui tuturor românilor.

Discuțiile la care Băsescu a invitat, ulterior, partidele și sindicatele au eșuat – opoziția nu s-a prezentat după ce a aflat la intrarea în sală că președintele nu primește decât un reprezentant din partea fiecărui partid. Întâlnirea avea loc la Palatul Parlamentului și nu la Cotroceni iar restricția cu pricina nu fusese anunțată în prealabil. Mai departe, președintele jucător a inventat o nouă metodă de falsă bună credință – Consiliul Economic și Social. Fără acordul acestui for consultativ, spune Băsescu, nu va înainta Fondului scrisoarea de intenție.

Deci, Băsescu invită partenerii la discuții în urma cărora ei nu pot decide nimic ori activează instituții ale căror hotărâri au rol consultativ. Mai mult decăt atât, impune intenționat condiții de dialog de neacceptat pentru opoziție ori sindicate. Este mai mult decât evident că nu are nici cea mai mică intenție de a ține cont de altceva decât de ce vrea el. Așa a fost mereu, așa va fi și acum. Seria de întâlniri nu are alt scop decât inducerea ideii că președintele a consultat pe toată lumea…

Decizia lui Băsescu față de orice soluție votată în CES este ca o hotărâre judecătorească irevocabilă față de un sfat avocățesc.

Mărturisesc că nu pricep de ce se duc patronatele și sindicatele la aceste discuții. Vorba unei foste colege – ”ca să fie drumul cu oameni”. A venit vremea, se pare, ca drumul să fie cu oameni, foarte mulți oameni.

Update – În ședința CES, Vlădescu spune că, prin măsurile porpuse, guvernul va elimina discrepanțele… Adică tăierea procentual-uniformă a salariilor elimină discrepanțele?! E tot aia dacă dintr-o leafă de 1.000 ramâi cu 750, față de una de 10.000 din care rămâi cu 7.500. Asta e reforma lui Băsescu! Așa elimină discrepanțele?!

Advertisements

Written by odojak

May 17, 2010 at 12:17 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: