COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Axa București – Londra… via Bălăceanca.

leave a comment »

În Marea Britanie, premierul în exercițiu, Gordon Brown, a anunțat că va părăsi șefia Partidului Laburist după ce a pierdut recentele parlamentare în favoarea Conservatorilor.

Șansele laburiste la formarea guvernului de la Londra nu sunt în totalitate compromise. Aidoma unor cocoși înfoiați, atât perdanții laburiști cât și învingătorii conservatori curtează asiduu micul grup liberal fără de care nimeni nu se poate instala la numărul 10, în Downing Street.

Și totuși Gordon Brown va demisiona până la toamnă. Partidul lui merită o nouă șansă, o nouă imagine, un nou lider. Învingătorul își începe drumul erodant al guvernării. Perdantul își face întotdeauna un lifting. Va intra în alegerile viitoare cu o imagine proaspătă și cu un discurs critic. Așa e jocul. Acestea sunt regulile. La ei.

La noi…

Singurul premier care a pierdut încrederea parlamentului și a fost demis prin vot, a continuat să conducă guvernul și, inimaginabil, a fost propus președintelui pentru funcția de prim-ministru – candidat la propria-i succesiune. PD-L s-a gândit că ar fi bine ca în fața parlamentului care l-a demis pe Boc, să meargă tot cu Boc. A cerut asta președintelui Băsescu care ar fi exclamat: ”ați înebunit, suntem o țară europeană…”

Două luni mai târziu, și după două desemnări de premier fanteziste, Băsescu a uitat ce săpuneală le-a dat subalternilor de partid. L-a desemnat ca prim-ministru tot pe Boc. Momentul anunțului noului premier desemnat a fost ratat de junele candidat. Boc a lipsit…

E ca și cum, în Anglia, Regina Elisabeta a II-a ar convoca premierul la Buckingam pentru a-i înmâna mandatul iar acesta ar absenta.

Update – Conservatorii au format guvernul alături de liberal-democrați. Gordon Brown a demisionat din fruntea guvernului. David Cameron este noul prim-ministru britanic. Iată primele și inimaginabilele pentru România trei paragrafe ale primului său discurs în calitate de șef al guvernului:

“Her Majesty The Queen has asked me to form a new Government and I have accepted.

Before I talk about that new Government, let me say something about the one that has just passed.

Compared with a decade ago this country is more open at home, and more compassionate abroad and that is something we should all be grateful for and on behalf of the whole country I’d like to pay tribute to the outgoing Prime Minister for his long record of dedicated public service…”

Advertisements

Written by odojak

May 11, 2010 at 10:17 pm

Posted in De-a valma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: