COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Lotul Voicu sau scurt îndrumar de simțire patriotică de portofel.

with 2 comments

Judecătorul Florin Costiniu și ”oamenii de afaceri” (parcă ar fi confecționați din ceva numit afaceri) Costel Cășuneanu și Marius Locic au fos eliberați Luni seară din arestul poliției, după o încarcerare exemplară de trei zile. Senatorul PSD, Cătălin Voicu, rămâne după gratii.

Punerea în libertate a celor trei, după ce Poliția i-a reținut pentru 24 de ore iar instanța a confirmat mandatul pentru arestarea lor preventivă timp de 29 de zile și le-a respins în aceeași zi cererle de eliberare, denotă gradul de debandadă din sistemul judiciar românesc. Minunea a durat trei zile și, ca la noi ori, ca de altfel, orice minune, s-a fundamentat pe chestiuni inexplicabile.

Uniunea Europeană a reproșat permanent României nepredictibilitatea hotărârilor judecătorești. În mod evident, oamenii au dreptate (avocații confrmă toți, pe mormăite) iar cazul nostru nu face excepție. E greu de explicat cum sistemul însuși pare a nu se cunoaște și evalua corect pe sine. Justițiabilul, evident, nu are nici o șansă.

De ce Poliția și Parchetul au procedat la reținerea celor trei, dacă au priceput că nu sunt suficiente probe pentru judecarea învinuiților în stare de arest? De ce prima instanța a admis emiterea unui mandat de arestare de 29 de zile si de ce a respins cererile de judecare în stare de libertate, dacă doar două zile mai târziu, peste weekend, a dispus eliberarea lor? De ce motivarea arestării preventive este cel puțin ciudată, afirmând că instanța a dispus arestarea pentru ca populația să-și poată schimba părerea despre Justiție?!! Și mai ciudat este că spre aceeași populație s-au prelins îndestulător date din dosar în așa fel încât arestarea să vină ca o continuare firească a actului de justiție emoțională și nimic altceva. Ori, poate, tot sietemul a funcționat bine dar au greșit judecătorii care au dispus elibearea? Atâta muncă, atâta efort, atâta tapaj mediatic… pentru ce? Pentru un ”act ratat”? De neînțeles, spuneam, cum ar veni – minune!

………..

În fapt de noapte, umbrele ziariștilor pătează ușa arestului de la ”Cercetări Penale”, ușă luminată de zeci de proiectoare de televiziune. Cei trei descind într-o mobilizare media de care s-a mai bucurat doar Gigi Becali și ne împărtășesc diverse lucruri în direct. Ce mai mult mi-a plăcut Locic. Întrebat cum a ajuns în această poveste alături de senatorul Voicu, a răspuns: ”… s-a arătat oripilat de ce mi se întâmpla mie în afacere”.

Care va să zică, domnul Locic, un prosper om de afaceri, are probleme în bizniz. Se pare că are probleme cu străinii, căci, tot aseara, a declarat că noi, în România, suntem conduși de străini. Îcearcă omul tot ce se putea și… de pomană. Problemele persistă. Furie, disperare, deznădejde. Dar, cum un Dumnezeu există în toate, iar în minuni trebuie doar să crezi suficient de tare ca să ți se petreacă și ție, iată că află de această înduioșătoare istorie un om pe nume Voicu, Cătălin Voicu. Și acest om este senator. Senator al României. Nu al străinilor. Îl știți de domnul Voicu, ce om sensibil este, ce vibrantă coardă patriotică are. Cum a priceput despre ce e vorba în afacerile domnului Locic, nici nu l-a mai întrebat nimic. Profund oripilat, s-a apucat de dat telefoane pe la alți patrioți sensibili la terfelirea orgoliului național. Și cum cine se aseamănă se adună, domnul Voicu a sunat și el pe cei din breasla lui, colegii polițiști, amicii procurori și judecători, alți oameni de afaceri și politicieni… că, deh, pe ăștia îi cunoștea și el, ca fost milițian. Ce, era să sune la Academia Română ori la NASA?..

A încercat omul tot ce i-a stat în putință dar, după cum se poate vedea, a ieșit prost. Foarte prost. În nețărmurita sa dorință de a ajuta dezinteresat pe alții, domnul Voicu a intrat în probleme pecuniare. Fapt pentru care a apelat la un împrumut de vreo 200.000 de euro. I-a luat de la amicul Costel, Costel Cășuneanu. Dar, vezi cum e omul? Acum, că l-a văzut la necaz, Cășuneanu îi cere banii înapoi! Oameni răi, frate, oameni răi!

Advertisements

Written by odojak

April 13, 2010 at 8:51 am

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ştiu pe cineva închis şi azi cu probe contrafăcute: până căştigă la CEDO trece exact perioada condamnării. Nu discut calitatea morală a învinuitului, ci felul în care îi “garantează” statul un proces corect.
  În al doilea rând, remarc foarte plăcut surprins nota picturescă “umbrele ziariștilor pătează ușa arestului”. Foarte frumos, dom’le!

  Rares

  April 13, 2010 at 3:34 pm

  • Și eu știu pe cineva care a făcut vreo 3 ani de pușcărie, dacă nu mai mult, pentru că a denunțat felul în care a fost privatizată (pe nimica toată) podgoria Jidvei. Se întinde pe o suprafață impresionantă și are în patrimoniu mai multe zeci de clădiri, printre care și o mică cetate medievală. Acum e proprietate privată. A fost cumpărată cu căteva cisterne de vin de Cernavodă, ca aport capital la o societate subevaluată cu rară nerușinare. Șampania Jidvei, de exemplu, a fost prețăluită mai ieftin decât apa minerală de la buticurle din colțul blocului. Omul nostru a țipat. În consecință, i-a apărut o lipsă în gestiune. Câteva mii de… dopuri. La tribunal, la arest, la pușcărie. Dopuri. La mai mare!

   odojak

   April 13, 2010 at 8:50 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: