COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

De la Livni la Kabul, vai, numai tâmpenii spun!

leave a comment »

La fel ca mine, președintele Băsescu suferă de un adevărat complex Otopeni. Nu știu cum se face dar, odată ajuns pe aeroport, mintea începe să-i joace feste, afacere care se soldează, invariabil, cu debitarea unor prostii mai mari decăt capul lui.

Bunăoară azi, în ajunul pompoasei vizite la Chișinău, președintele tuturor românilor a spus că va merge să vadă și consulatul proaspăt deschis la… atenție, domnule Gâdea!.. Kabul! Sigur că președintele ar fi trebuit să spună Cahul, localitate în Republica Moldova unde, cu adevărat, este un consulat românesc. Kabul este capitala Afganistanului, oraș suficient de notoriu pentru a nu fi încurcat cu orice altceva. Dar, se vede treaba, președintele nostru se concentrează mai mult pe știri interne și nu știe nici măcar de pe unde ne mai vin soldații morți acasă.

Da, e clar, ceva e în aer, probabil, la Otopeni. Acum câteva luni, cu ocazia unei vizite în Israel, domnul Băsescu ne-a asigurat că va avea o întâlnire și cu domnul Livni, ministru de extene, care domn este, de fapt, o doamnă – Tzipi Livni

Dacă peste prostiile curente, curat românești, președintele a învățat să treacă folosindu-și fermecător hăhăielile, aici lucrurile sunt mai complicate. Tâmpeniile astea denotă câtă pregătire de politică externă are comandantul armatei și șeful diplomaților.

Îmi aduc aminte că la formarea guvernului Boc IV, Băsescu a cerut să fie consultat în legătură cu numirea ministrului de la externe. Da? Ca să ce? Să-l întrebe dacă știe table, ori dacă mai bea, din când în când, câte un șpriț? Probabil, doar e omul cu care are de mers multe ore în avion. Doar n-o să-i dea Boc cine știe ce morocănos care să-l plictisească!

Update – Președintele Băsescu a ajuns la Chișinău unde, printre altele, a vorbit despre o linie de transport energie electrică între România și Moldova de “110 kilowați”. Aoleooo! Ăia sunt kilovolți, bre, volți nu wați.

Un adevărat succes diplomatic, este? Pentru care, evident, Băsescu a fost decorat cu Ordinul Republicii. Perfect.

Advertisements

Written by odojak

January 27, 2010 at 11:54 am

Posted in Beating the fields

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: