COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Honorius, filius blatibus.

leave a comment »

Din ciclul de povestiri băsesciene “eu nu am datorii față de nimeni” vă prezentăm azi episodul: “O Prigoană cu repetiție”.

….și iată că s-a făcut, la un moment dat, că Bogdan Olteanu, deputat PNL, a fost pus viceguvernator la Banca Națională. A rămas, deci, liber un loc de deputat în colegiul 1 București. În organizația PD-L Sector 1 s-a dat în cărți, în bobi și în vot, fapt pentru care a ieșit candidat Viorel Tudorache, finul lui Gigi Becali, fost șef prin PNG și combinator de terenuri. “Alesul nostru”! Buuun! Acestea fiind stabilite, candidatul Tudorache a dat fuga la Biroul Electoral Municipal și și-a depus candidatura.

Jale! și-a spus Prigoană cel Bătrân, care de mult aștepta un moment prielnic pentru a-l priponi la stâlpul banului public pe micuțul dar promițătorul prinț de Bamboo, Honorius Aero-Lamborghinius. Dacă mai învârt pliciu’ ăsta, aiurea, prin casă, și nu acționez urgent, în loc să pun pomu’, o pun de ditamai mămăliga. Și cum eu nu suport mălaiu’ decât în starea de agregare foșnindă… la șefu’ mare, că e groasă!

Dacă se mai întreabă cineva care e momentul în care unui om bătrân începe să i se spună “cel Bătrân”, să facă bine și să ia aminte la istorioara asta. Prigoană bătrânul, spuneam, a făcut el ce a făcut și, cu înțelepciunea specifică vârstei dublată de grosimea portofelului specifică meseriei, a convins pe cine trebuie.

Așa se face că proaspătul candidat Tudorache a fost chemat la împărăție, unde Boc însuși i-a explicat că e mai bine să-l lase pe Honorius să candideze. Acuma… pe căt de acută puterea de convingere a lui Boc, pe atât de mare și delicatețea candidatului (dar de familie), care nu a avut nevoie decât de 10 minute pentru a pricepe. În timp ce el pleca zâmbitor de la întâlnirea cu Boc, trimișii PD-L Sector 1 au mers la Biroul Electoral Municipal unde i-au retras candidatura și au depus-o pe cea a lui Prigoană mic.

Acestea fiind spuse, rămâne, totuși, o întrebare de campanie electorală în plin Ianuarie – or exista cauciucuri de iarnă pentru Lamborghini Gallardo?

Advertisements

Written by odojak

December 29, 2009 at 4:35 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: