COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

De ură, de pizmă, de brută!

leave a comment »

Vorbeam azi cu amicul Vlad, evident, despre desemnarea lui Boc pentru a forma guvernul și am ajuns la concluzia că Băsescu, fără să fi fost vreodată subtil, a tratat totul de pe poziții de forță. Omul a făcut și face în continuare tot ceea ce îi stă, legal, în putere să facă și nu dă nici un pas înapoi. Nici pricipial, nici uman, nici moral, nimic. Contează un singur lucru – ce vrea el! Și spun asta cu o doză destul de mare de certitudine, pentru că nu-mi amintesc vreo situație în care să fi lăsat ceva de la el, să fi cedat vreun pic.

A putut să coopteze PUR la guvernare pentru a-l pune pe Tăriceanu premier? A făcut-o. A putut, imediat ce și-a asigurat majoritatea migratoare, să-l elimine ca pe “soluția imorală”? L-a eliminat fără nici o problemă. A putut să bage PSD la guvernare pentru a-l compromite? A făcut-o. A putut să-l dea afară cu două luni înainte de alegeri? L-a dat. A putut să schimbe legea electorală în favoarea lui? A modificat-o prin ordonanță de urgență a guvernului Boc II, cu puțin înainte de căderea acestuia. Exact în termen. A putut să nu desemneze un premier care să nu-i fie obedient, chiar dacă acesta reprezenta voința majorității parlamentare? Nici nu a stat de vorbă. De două ori consecutiv. La consultări, partidele au venit de pomană. Ca să fie drumul cu oameni, cum spune o fostă colegă. A avut controlul asupra procesului electoral și a putut frauda alegerile? A făcut-o. După câștigarea celui de al doilea mandat, a putut să încredințeze formarea guvernului singurului prim-ministru care a căzut pritr-o moțiune de cenzură? Exact asta a făcut.

Nu e nimic subtil în toate astea. Nici o lucrare fină. Nici o mașinație ascunsă. Nici o instrumentare demnă de vreun maestru al combinațiilor. Nu! E simplă forță brută. Totul legal. E constituțional să te dau afară – păi te dau! E lagal să pun premier pe Piticul Porno – atunci îl pun!

Toate lucrurile enumerate mai sus au fost desfășurate cu premeditare și cu un singur scop – obținerea controlului total asupra acestei țări. Toate au fost justificate prin baliverne precum: românii, interesul național, să dăm țării un guvern, eu nu pot lăsa Romania pe mâna mogulilor și a lui Hrebenciuc, să tăiem pensiile și privilegiile parlamentarilor, înbuibaților, eu mă lupt cu clasa politică, de ce le e frică nu scapă…

Acum, guvernul Boc are, e drept, o fragilă majoritate. Interesant este că, în afara independenților (a se citi – trădătorilor), această majoritate se sprijină pe minorități. E nevoie, deci, de Oprea, Iordănescu și Nicolicea pentru a trece acest guvern. Asta e lupta cu comunismul – Nicolicea? Asta e guvernarea fără compromisuri – Oprea? Onțanu?

Cristian Tudor Popescu a identificat în intenția de vot pentru președinte, lupta dintre două simțiri – ura și teama. Între cei care urăsc ce arată cu degetul Băsescu și frica de ce ar putea însemna el ca președinte pentru încă 5 ani. A învins ura, spune Vlad, deoarece oamenilor nu le mai e frică – lasă că ne descurcăm noi! Eu nu cred că a pierdut frica și nici că ar fi câștigat ura. Nu ura a învins, ci pizma. Țintele lui Băsescu – mogulii, bogătașii care vor să fure România cu poștele și minele ei de sare, patronii hulpavi ai trusturilor mincinoase și pline de tonomate, parlamentarii grași de privilegii și pensii nesimțite, politicienii demagogi și trăitori din bani publici, comuniștii din partidele dușmane, combinatorii mafioți cu nume sonore, tip Vanglelie – toate acestea nu generează ură ori dușmănie, ci invidie!

Românul rar urăște din inimă, dar de pizmuit… n-are capra vecinului fire-n blană… Pizma e sport național, asemeni bârfei – ai auzit, dragă, vrea Vântu să ia Poșta! Incredibil! La ce i-o mai trebui? Și Felix minele de sare… nu-i mai satură Dumnezeu de burjui!

Pizma curată, invidia simplă, pur românească, l-au făcut pe Băsescu președinte din nou. Ne merităm soarta!

Advertisements

Written by odojak

December 18, 2009 at 1:40 am

Posted in De-a valma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: