COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Trucaj, din nou trucaj!

leave a comment »

Iată că apar noi “dovezi” potrivit cărora filmul cu copilul e trucat – viteza cu care se deplasează mâna președitelui! Ei bine, această viteză ar fi atât de mare încât ar fi inumană!

Serios?.. Nu! Fals! Iată cum stau, de fapt, lucrurile.

Dacă o secundă de imagine are 25 de cadre (asta e la PAL) și dacă putem vedea mâna filmată din lateral (cam așa este cazul nostru) într-un cadru și o putem vedea și în cadrul următor, atunci înseamnă că viteza mâinii este mai mică decât a 25-a parte dintr-o secundă.

Dacă întreaga mișcare s-a desfășurat pe parcursul a cam 3-5 cadre (socotim cazul rapid, cu 3) și dacă o secundă are 25 de cadre, atunci înseamnă că mișcarea s-a desfășurat în 0.12 secunde, deci mai încet decât a zecea parte dintr-o secundă. Asta înseamnă 1.2 zecimi de secundă sau 12 sutimi de secundă ori 120 de miimi de secundă – milisecunde. Adică președintele Băsescu a lovit cu o viteză de 12 ori mai mică decât cel mai rapid luptător de box, care cică lovește cu 10 milisecunde (a suta parte din secundă). O fi el Super-Băse dar tot un om rămâne!

Fizică și matematică!

Recomand susținătorilor teoriei falsului să renunțe la aberații. Nu fac nici un serviciu donului Băsescu. Din contra! Aici ne aflăm pe terenul datelor exacte, măsurabile. Orice viteze mai mari de a 25-a patre dintr-o secunda nu pot fi determinate cu ajutorul filmărilor în format standard PAL, așa cum este și cea de care discutăm. Dacă un obiect străbate zona de filmare cu o viteză mai mare decăt a 25-a parte din secundă atunci el poate fi văzut într-un singur cadru, următorul nu-l mai apucă! Dacă, în cazul nostru, viteza brațului ar fi fost mai mare decât a 25-a parte din secundă, atunci gestul nu ar fi fost surprins deloc. Ori mișcarea brațulu se distinge clar, în cel puțin trei cade.

Oameni buni, ori nu știți despre ce e vorba și nici nu întrebați, ori știți exact dar manipulați pur și simplu, fără intenția de a dovedi ceva ci doar de a introduce în discuția publică ideea suspiciunii, a falsului.

Cred că a doua versiune e cea corectă.

P.S Tocmai am auzit-o pe Monica Macovei la RTV – “Mai bine îmi las copilul în grija președintelui Băsescu, chiar cu riscul de a fi îmbâncit, decât lui Patriciu, ca să învețe să mintă și să lucreze la banul public”.

Advertisements

Written by odojak

November 28, 2009 at 3:29 pm

Posted in Beating the fields

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: