COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Arme anti-Geoană

leave a comment »

Iată un articol apărut în ediția on-line a mogulului Vîntu. Care va să zică, pe portalul “www.realitatea.net” Autorul este Cristian Pătrășconiu.

Domnule Pătrășconiu,

Nr. 1 – În penultima propoziție a acestui articol, “copiul” se scrie copilul (admit că au concediat dactilografa), “ris” se scrie râs (ați lipsit la transformarea lui î (din i) în â (din a) iar “nu se merită” este o expresie compusă din cuvinte românești, e drept, dar cu înțeles literar doar în creierii dumitale, că în românește nu înseamnă nimic! Apoi, construcția: “sa iti faci de ris copilul tău” e absurd-redundantă. Că doar, nu ai fi putut să îți faci de râs copilul meu! Întreaga argumentație, cu exprimare cu tot, fie-mi cu iertare, relevă un corigent la pertinență, trecut cu sudori reci la gramatică.

Nr. 2 – Istorisirea prezentării scrisorilor de acreditare la Casa Albă e un fragment dintr-o lucrare memorialistică. Nu cred că autorul trebuia să evite copiii doar ca să nu crezi dumneata că încearcă să impresioneze pe cineva. Pasajul de care vorbești face parte dintr-o carte care nu va înceta să stea tipărită chiar și după 6 Decembrie 2009.

Advertisements

Written by odojak

November 26, 2009 at 1:32 am

Posted in De-a valma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: