COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

“Politica, scumpă doamnă…”

with 2 comments

nu este ceva ce poate fi, în mod rezonabil, explicat prin teorii sofisticate ori kintale de prostii învățate pe la facultăți de spălat creierii. Nu! Politica e viață. Hai să vă spun o poveste de viață.

Cu vreo 15, poate chiar 16 ani în urmă eram acasă la Tavi Dimitriu, la Medgidia, la berea de după pescuit. Tavi e un bun prieten. Și, pe nepusă masă, apar doi indivizi – Cioc, cioc – Poftim înăuntru.

Unul era de statură medie, cam 30 de ani, puțin negricios, înfipt, vorbăreț și fost coleg cu Tavi pe la nu mai știu ce studio de televiziune din Constanța. Tavi e operator imagine. Al doilea, confuz de gras, nedefinit de tânăr mai ales din pricina unei gușe porcine dar și a cefei compacte cu aspect de guler de astrahan, ochi mici, păr ușor blond, prezență mai mult discretă și total necunoscută lui Tavi.

Ne prezentăm. Noi cu numele nostre, Tavi amândouă. Ei, nu mai țin minte. Și bem bere și batem câmpii. Și negriciosul zice: uite, îl vezi pe ăsta, și întoarce capul spre grăsun ca un negustor care încearcă să-ți vândă o fleică. Îhî, zic. E fostul primar din Cernavodă, explică vesel guralivul. Bun, și? Păi tu, spune el uitându-se fix la mine, lucrezi la televiziune la București. Da, zic. Ești reporter sau redactor acolo, la știri. Sunt. Și atunci trebuie să știi că acum suntem în campanie electorală pentru locale. Da, îngaim, suntem, și? Păi, măi băieți, ne explică el cuprinzându-ne pe toți cu privirea în timp ce balonul blonziu și-a bulbucat ochii în ceea ce a fost prima și singura lui expresie din acea seară, dacă noi, voi și cu mine, îl ajutăm pe băiatul ăsta să ajungă din nou primar la Cernavodă, atunci… a fost rândul nostru să bulbucăm ochii… atunci nu o să mai avem griji toată viața noastră!

Asta e politica ruptă din viață, directă, simplă, pe față. Fără platforme program, fără balonașe, fără mitinguri cu participanți plătiți, fără discursuri și aiureli. Așa se pune problema! La toate nivelurile.

Nu-mi aduc aminte de la ce partid era gușatul și nici nu am aflat vreodată dacă a câștigat ori nu alegerile din acel an de la Cernavodă. Nu mi-a păsat niciodată. Știu doar că această amintire răbufnită acum m-a determinat să iau decizia de a nu mai scrie niciodată pe acest blog despre politică. Nu-mi mai pasă. Pierd vremea.

Advertisements

Written by odojak

November 19, 2009 at 3:14 am

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. interesantă poveste. politica, ca o c**** de tarif mic

    Camil Stoenescu

    November 21, 2009 at 10:11 pm

  2. Trafic mic, trafic mare, tot aia…

    odojak

    November 22, 2009 at 1:12 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: