COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Și a fost Piticul Porno!

with 6 comments

Și după ce Piticul va cădea în Parlament, președintele ar putea (în primii 4 ani și jumătate de mandat) să dizolve Parlamentul. În urma alegerilor ar putea să desemneze pe Sexi Brăileanca ori pe Simona Sensual. Și asta s-ar putea repeta de chiar două ori în așa fel incât acel președinte ar putea dizolva din nou Parlamentul. Câte unul pe an, adică cinci. Asta așa, ca să înțeleagă și populația pe cine trebuie să voteze, ca să avem, dragă, o majoritate confortabilă… Și chiar și din acea majoritatre presedintele ar putea desemna din nou pe Piticul membru de partid, iar dacă, din nefericire nu e la partid găsește el pe cineva… iaca, bunăoară, dar asta doar dacă are progenitură, pe fie-sa cea mică și semianalfabetă, în așa fel încât, alături de miniștrii tehnocrați Poponeț și Sida, să cadă chiar și ea, la vot, într-un Parlament devenit, nu-i așa, inutil și încăpățânat, fără simțire națională. Partidele împotriva poporului, Parlamentul împotriva poporului. Și uite așa până la următoarele alegeri prezidențiale… dacă nu cumva intervine ceva neprevăzut.

Să identificăm mai clar cele trei faze de joc prezidențial:

1. Jocul de-a premierul care nu trece niciodată în Parlament
2. Dizolvarea Parlamentului, în baza fazei nr. 1. De 5 ori într-un mandat de președinte.
3. Prelungirea exercitării mandatului în condiții excepționale (catastrofe, pandemii)

Cum ar putea cine știe ce imbecil să facă asta? Păi foarte, foarte constituțional! Iată:

ARTICOLUL 103
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

RTICOLUL 89
(1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.
(2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.

ARTICOLUL 83
(1) Mandatul Preşedintelui României este de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului.
(2) Preşedintele României îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de Preşedintele nou ales.
(3) Mandatul Preşedintelui României poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă.

Așa o aberație nu s-ar putea petrece niciodată, este? Și totuși, faza 1 a fost deja consumată, în timp ce autorul acestei nebunii vorbește deja de prima parte a fazei a doua. A declarat că va dizolva Parlamentul chiar înainte de instalarea noului președinte! Anticonstituțional dar, cum știm, intenția contează. Îl va dizolva cu siguranță dacă va câștiga următorul mandat. Mi-e teamă să nu ne trezim în fața fazei a treia și să nu mai putem face nimic!

Advertisements

Written by odojak

November 6, 2009 at 1:54 pm

Posted in De-a valma

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Waw, ingrozitor scenariu. Care sa fie catastrofa, ca pandemia nu cred ca intra in discutie? Oribil. Cu cat ma gandesc mai mult cu atat mi se pare mai probabil si totusi absurd. CeauBasescu este in stare de ORICE. Ma intreb insa, chiar poate?

  Adraiana

  November 6, 2009 at 2:38 pm

  • Da, poate. Totul e “curat constituțional” Până unde va ajunge… rămâne de văzut. Cert este că omul a plecat la drum și pe mine asta mă sperie.

   odojak

   November 6, 2009 at 3:27 pm

 2. cred ca basescu si-a pierdut capul, a vazut ca scade in sondaje si incearca s-o dreaga cu sectorul 3 (cel mai gras din bucuresti). dar punctul 3 ar putea fi eventual gripa porcina 😉

  Camil Stoenescu

  November 6, 2009 at 9:44 pm

  • Nu are altă soluție. Dacă va ieși tot el președinte atunci nu poate risca acum numirea unui premier din altă barcă. Nu-l va putea demite. A mai pățit-o. Dacă nu iese, nu mai are importanță.

   odojak

   November 7, 2009 at 1:34 am

   • well, din punctul lui de vedere totul se va termina pe 7 decembrie, either way. faptul ca mai e si o tara pe acolo e secundara…

    Camil Stoenescu

    November 7, 2009 at 10:41 am

   • Așa e. It’s all about him!

    odojak

    November 7, 2009 at 10:52 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: