COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

La mâna a treia!

leave a comment »

Am impresia că președintele Băsescu nu are înțelegerea exactă a expresiei – un nou guvern

Guvernul Croitoru a fost, în proporție de 80%, compus din miniștri proaspăt trântitului cabinet Boc II. Acum, după ce a căzut și cabinetul Croitoru, președintele Băsescu vrea să desemneze un premier din partea partidului cu cel mai mare numar de mandate, chiar dacă acesta nu are majoritate parlamentară. Deci, din partea PD-L. Ori, aici intervine nonsensul. Să mă explic:

Cabinetul Boc, condus de chiar șeful partidului, a căzut cu brio, reușind performanța de a pierde majoritatea în Parlament. Nu-mi aduc aminte ca domnul Boc să fi demisionat din fruntea PD-L în urma unei astfel de isprăvi. Practic, Boc și-a scos partidul de la putere și numai artificiile prezidențiale îl mai țin încă la o guvernare șchioapă. Băsescu, în persoană, și-a admonestat partidul atunci când, la prima serie de consultări pentru desemnarea unui nou premier, PD-L venise tot cu Boc! Lipsă de realism sau impertinență? Nu știm sigur. Cert este că, neprezentându-și demisia din fruntea PD-L, Boc a ratat ocazia de a da partidului un nou lider, o nouă imagine și implicit noi șanse în viitoarele negocieri.

Nu s-a întâmplat așa. Și pentru că “prima mână” a fost ratată au încercat la a doua.

Tot în calitate de șef de partid, Boc s-a așezat singur în banca susținătorilor premierului desemnat Croitoru, aprovizionându-l și cu 80% dintr-un cabinet de tehnocrați… doar la prima strigare. La a doua – Beceanu, Videanu, Sulfina… numai tehnocrați! N-a fost să fie. Nici cabinet de tehnocrați și nici vot de învestitură. Nici de această dată Boc nu și-a dat demisia din poziția de șef de partid, chiar dacă și-a atras colegii, pentru a doua oară, într-o întreprindere perdantă.

Iar acum, ce vrea Băsescu? Un premier la mâna a treia, provenit din rândurile partidului lui Boc, trântit în două guverne, dar nu Boc! Dar dacă nu Boc, atunci cine? Dacă nu prima voce a partidului, atunci care, Dacă nu cel mai influent politician al partidului, șeful său, atunci cine? Se pare că pentru Băsescu nu contează. PD-L este un coș cu rufe de unde-și mai ia câte o pereche de ciorapi, un brâneag, o bască… deh, după cum zice la meteo!

Nu-mi permit să-i spun președintelui ce este acela un nou guvern. Mă rezum în a menționa ce nu este. Deci, domnule președinte, un nou guvern nu înseamnă Croitoru în loc de Boc, Blaga în loc de Croitoru, Udrea în loc de Blaga ori Croitoru, Croitoru în loc de Croitoru și nici măcar Boc în loc de Boc!

Un nou prim-ministru nu poate fi de la PD-L. Ar avea tot atâtea șanse să treacă de Parlament precum Croitoru ori, poate, Piticul Porno… că nu mă mai mir de nimic.

Written by odojak

November 5, 2009 at 3:31 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: