COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Cu stângu-n dreptu’

with one comment

Vorbeam de Traian Ungureanu și iată-l la RTV, alăuri de tânăra Mizil, Mircea Dinescu și Răzvan Theodorescu. N-am înțeles nimic din ce a spus domnul Ungureanu. Parol! Omul nu avea idei proprii, deduc eu, de vreme ce s-a mulțumit, toată emisiunea, să-i contrazică pe ceilalți. Am remarcat că nimic din ce pretindeau ei nu era corect. Dar dacă vă gândiți că-i lămurea el, vă înșelați. El doar îi deruta cu întrebări al căror răspuns ar fi trebuit să exprine contrariul celor spuse de interlocutor. Deh, o fi și ăsta vreun stil. Dacă știe cineva cum se numește mi-ar plăcea să aflu.

În fine, în afară de asta, am mai remarcat două lucruri.

Primul dintre ele este de acum caracteristica ipocrizie a retorilor pedeliști. Răzvan Theodorescu arăta că președintele Băsescu este un tip popular pentru că are un anumit tip de comportament, nu tocmai intelectual, care prinde la marea masă, nu tocmai educată. Adică, vreți să spuneți că președintele e prost? Că votanții lui sunt inculți?.. s-a burzuluit Ungureanu. Da, domnule Ungureanu, exact asta înseamnă. Că președintele e suficient de bădăran ca să fie asimilat de o populație de mitocani care abia zgârie hârtia. Excepția sunteți voi, câțiva intelectuali cu burțile goale, înregimentați pentru o pâine mai dulce decât cea muncită în presă. Președintele nu e, nici pe departe, inteligent. E doar un șmecher de Constanța. Ipocrizia, domnule Ungureanu, este că voi, toți pedeliștii, știți asta foate bine. Dar vă comportați la fel ca patronul vostru – emiteți mesaje destinate votantului de care vă delimitați.

Ce a din urmă remarcă ține de prostie curată. Ungureanu și-a dat singur la gioale. Să vă explic. S-a vorbit și în acea emisiune (Ora de Foc) despre tendințele dictatoriale ale președintelui iar moderatorii au aminit o declarație făcută de Traian Băsecu la GDS. Nu pot fi dictator câtă vreme nici un ziarist nu a fost arestat. Bine, bine, spunea Răzvan Theodorescu, nici Carol al II-lea nu a arestat ziariști și totuși a impus un regim de severă autoritate. Da, e emis Ungureanu, dar dumneavoastră ca istoric știți cu siguranță că Carol al II-lea și-a impus la putere propria partidă.

Păi asta face și Băsescu, au răbufnit cu putere toți cei prezenți în studio.

Advertisements

Written by odojak

October 30, 2009 at 1:19 pm

Posted in Beating the fields

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. E de-a dreptu’ între stângu’ și dreptu’.

    pushthebutton

    October 30, 2009 at 4:40 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: