COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Păcat!

leave a comment »

În cartea sa, “România, țara lui ca și cum”, Traian Ungureanu descrie o Românie care nu funcționează dar se comportă ca și cum ar funcționa. Un tablou corect, dacă ținem cont de faptul că pretutindeni în administrația publică disimularea a devenit o practică. Dar să-ți ascunzi, mai bine sau mai prost, adevăratele intenții sub masca eficientei și onestității e una, pe când obrăznicia e cu totul altceva.

Azi, bunăoară, în fața fermierilor nervoși că nu li se plătește subvenția în nădejdea căreia s-au îndatorat, ministrul de resort și chiar președintele țării au spus senin că nu sunt bani. Ba, mai mult, si-au arătat nedumerirea față de intransigența fermierilor – cum adică, oameni buni, voi chiar nu înțelegeți că nu sunt bani, că e criză? Mai că-ți vine să-i admonestezi pe acești neînțelegători. Este?

După 20 de ani brucanieni pot spune că agricultura este una cu pământul, doar pământul. Căci pe el – nici piatră pe piatră. Sub vorbele tuturor miniștrilor s-a furat pe îndesate, și mai engros, și mai cu amănuntul. Și uneori, a fost furat pământul însuși, ori strămutat extravilanul de la Botoșani undeva prin centrul Bucureștiului. Am văzut toate astea și pricep foarte bine cât de grijulii sunt guvernanții. Dar să obrăznicești oamenii că nu vor să-ți accepte incompetența, că nu te compătimesc strângând cureaua în timp de tu te dai cu merțanul și te lăfăi la televizor înfierând pensiile și salariile altora, că nu-ți plâng pe umăr că e bugetul mic și deficitul mare, asta e deja prea mult.

Lăsați, dom președinte… Uite aci, un ban, de la noi… să dați la buget, la doamna Udrea, “că-i damă bine”…

Cum adică – nu-nțelegeți că nu-s bani? De ce trebuie să înțeleagă? Cine mama dracului trebuia sa se ocupe să fie bani? Țăranii ăia cu sumane? La fel ca la Transporturi. Berceanu, care girează cu aceeași impertinență și Agricultura, a spus că trebuie să dea afară 11000 de oameni pentru că sistemul e ineficient din lipsa reformelor! Păi cine, stimabile, trebuia să facă reformă la calea ferată, acarii?

Acest episod mi-a amintit de Traian Ungureanu și cartea lui. El condamna regimul tovarășului Iliescu, dar ăsta de azi, al tovarășului Băsescu, e mai hulpav și mult, mult mai sfidător. De altfel PDL-ul de azi nu este altceva decât aripa tinerelor beizadele, ruptă din PDSR-ul atotcuprinzător. Mai punem un pic de comunisto-socialo-liberalo-Stolojan, sărăm nițel cu Pinalty și asezonăm cu Don Costel. Ce mai lipsește? Aha! Pompoasa trupă securisto-defecto-analfabetă de absurd-generali Oprea, Onțanu și nea Puiu Iordănescu.

Pâcat că Traian Ungureanu nu mai scrie astfel de cărți. Mare păcat! S-a alăturat echipei de mai sus. Este europarlamentar din partea PDL. O mai ajută la texte pe EBA.

PS – Vobeam de nesimțire. Iată: Salariații din Metrorex au protestat în București, cerând o majorare salarială de 26% pentru a compensa davalorizarea monedei naționale (azi, leul a atins cel mai scăzut nivel din ultimele 8 luni – 4,3079) și scăderea puterii de cumpărare, în general. Evident, ministrul Beceanu apare în fața camerelor și ce spune?.. Dacă discutăm de o majorare de 26% nu văd ce ce nu am putea vorbi de una de 126%, că e mai rotund. Și adaugă, dacă ar fi vrut 26% în minus atunci aveam ce discuta.

Advertisements

Written by odojak

October 29, 2009 at 3:33 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: