COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Ajutoooor!

with 6 comments

Vorbesc serios. Cineva ar trebui să ne ajute pentru că, se vede teaba, suntem buni de nimic. Și dacă, Doamne ferește, ne apucăm de ceva e jale. Facem numai prostii.

Azi arde clădirea primăriei sectorului 1 din București, unul dintre puținele monumente istorice ale unei capitale pline de hoți, puturoși și neamuri proaste. Edificiul era in renovare și cine știe ce “Dorel” i-a dat foc cu aparatul de sudură.

Suntem un popor de maimuțe în mijlocul Europei.

Doar nouă ne mor trei oameni la construcția pasajului Băneasa pentru că pereții gropii pe care o săpau au căzut peste ei. Evident, nu aveau echipamente de protecție. Totul s-a întâmplat în miezul zilei. În preajmă erau încă 50 de muncitori și vreo 20 de utilaje. De pomană – au murit.

Doar noi construim un pasaj rutier, la Pipera, pe care nu-l putem termina pentru că lovește în stâlpii de cale ferată! Bugetul deja fusese depășit și termenele întinse pentru că, potrivit calculelor proiectantului, fundația stâlpilor a nimerit exact peste rețelele de apă și gaze. Au fost mutate. Acum trebuie mutați și stâlpii. Acum două luni au zis că durează două săptămâni. Nu e gata, încă. Pertractările au costat cam jumătate din valoarea pasajului.

Doar un ministru român de externe poate trâmbița prostesc-superior mitocănia de a nu onora invitația de a merge într-o vizită oficială la Haga, supărat că “obraznicii” de olandezi au publicat un raport negativ la adresa justiției de la noi. Vizita sa avea alte teme și avea loc în cu totul alt context.

Doar alt ministru român de externe poate spune că ar trebui cumpărat pământ în Africa pentru a deporta acolo toți țiganii.

Doar la noi președintele și primul ministru refuză să primească un jurnalist notoriu de la un canal de televiziune notoriu. Nu numai că nu i-au acordat un interviu, dar premierul l-a ținut trei ore pe la uși de pomană. A primit, în schimb, o delegație de la Nokia căreia i-a mai și explicat cum e cu “Aviara Gripa”!

Doar la noi un șef local al unui partid la putere umblă prin cârciumi cu o sacoșa plina cu bani – 50.000 de lei. Când o uită la masă și un polițist comunitar i-o returnează zice că nu sunt banii lui. Polițistul insistă si… trei săptămâni mai târziu e dat afară.

Doar la noi independenții sunt copii ai unor icoane de partid, ori foși membri timp de 15 ani.

Doar la noi se emit legi prin care un deposedat rămâne deposedat dacă bunul care i-a fost luat cu japca a fost deja înstrăinat de stat, ca vânzător de rea credință. Argumentul – cumpărătorul a fost de bună credință. Fals! Și cumpărătorii știau că bunurile nu aparțin vânzătorului.

Doar la noi avioanele lovesc mașini uitate pe pistă.

Doar la noi jumătate din populație se cacă la budă, în spatele casei.

Doar la noi rata analfabetismului se apropie de cumplitul procent de 10%

Doar noi suntem capabili să nu facem nimic cum trebuie. Dar nimic!

Să ne gândim la drumurile noastre, la construcțiile noastre, la hotelurile nostre, la seriozitatea firmelor nostre, la administrația nostră, la politica noastră, la serviciile noastre, la muzica noastră, la fructele și legumele nostre, la satele și la orașele nostre… la cinstea nostră…

Nu mai pot!

Ajutooooor!

Advertisements

Written by odojak

September 4, 2009 at 2:07 pm

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mai bine punem de-un mic pe Domeniul Regal, mai mâncăm o lebădă, deschidem vreo 6-7 reţele alternative de trafic uman, 10-12 de furt maşini de lux, continuăm să distrugem ABSOLUT TOT ce atingem, vizităm sau stăm în preajmă, furăm tot ce rămâne de furat (inclusiv casele de bani din Poliţie, Jandarmerie, SPP, SRI şi SIE), furăm mortarul şi fundaţiile de la zgârie-nori, pilonii de la poduri, scaunele din sălile de spectacol (dacă nu merge, le dăm foc, dă-le dreaq…), pişcăm vedetele de fund, stropim preşedinţii cu cerneală, alegem politicieni care fură cot la cot cu noi, băgăm o floricică şi o berică la Lethal Weapon 4 reluat a 123-a oară, râgâim, intrăm pe gazon, batem tot ce prindem, mâncăm o bomboană agricolă, furăm o lubeniţă, mutăm gardul peste noapte, băgăm cuie-n anvelope, claxonăm, o luăm pe trotuar când sunt mai mult de 10 maşini la semafor, dăm manele la prime-time, alergăm studenţii cu minerii, terminăm autostrada cu 150 de km până vine Terminator 8, facem Stadionul Naţional până în 2030, dăm iama în bulgari, aruncăm cianuri în râuri, secăm Bâstroe. Ş-apoi un cântec vesel să cântăm: Deşteaptă-te, române! Ce ironie, zău, monşer.

  pushthebutton

  September 4, 2009 at 5:51 pm

 2. Bine, bine, dar ce p-la mea facem? Mă gândesc la toată lamentația asta de pe bloguri… poate că ar trebui să facem ceva. Noi, ăștia care ne lăcrămăm mai tare. Eu mă gândesc de mai multă vreme la asta dar nu văd nici o soluție rezonabilă. Și uite așa apar ăia cu dinamită la brâu… Glumesc. Ai vreo idee?

  odojak

  September 4, 2009 at 7:25 pm

 3. Aveam o idee, dar mi-au furat-o!

  pushthebutton

  September 5, 2009 at 12:10 pm

 4. Podul din Pipera nu loveste in stalpii de cale ferata. Asta e scorneala presei si ma mir ca nimeni nu combate chestia asta. Urma ca stalpii de cale ferata sa fie incastrati in structura podului, tocmai pentru ca podul sa nu fie inaltat peste stalpii respectivi. Dar constructia s-a oprit, a ramas totul asa si se speculeaza (de) pe margine.

  Oanna

  September 6, 2009 at 1:52 pm

  • În locul în care podul întâlnește linia electrică suspendată se află doi stâlpi de susținere. Pentru ca podul să nu fie ridicat peste linie ar fi urmat ca aceasta să se prindă de partea inferioară a podului. Deci în acel loc linia nu mai e susținută de cei doi stâlpi ci se prinde direct de pod. Dar asta nu înseamnă că cei doi stâlpi râmân acolo. Ei vor fi eliminați nemaigăsindu-și rostul. Acceptând că așa a fost proiectul, lucrurile apar mult mai grave. Deci totul e în regulă dar podul nu se mai termină odată!

   odojak

   September 6, 2009 at 9:07 pm

 5. […] plecarea mașinii ministeriale. Podul era gata doar pe partea inaugurată. La capătul celălalt lucrările erau încă în curs. Podul Pipera a fost deschis circulației la o săptămână de la deschiderea oficială. Inutil de […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: