COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Jos Ridzi?.. Niciodată!

leave a comment »

M-am gândit mult la demisia ministrului Ridzi… Mă rog, s-o iau altfel. M-a contariat faptul că în ciuda tuturor dovezilor de delapidare, deturnare de fonduri, furt pe față, lucruri evidente în opinia mea de la bun început, ministrul nostru nu-și dă demisia. Nici nu este demis de premier. Nici președintele nu-l suspendă. De ce?

Am crezut inițial că e o pistă înfundată, o breșă măruntă în sistemul, altminteri patentat, de șterpelit parale publice, o furtună într-un pahar cu apă. Credeam că doamna Ridzi va apărea blindată de documente și înconjurată de specialiști din minister, explicându-ne cum am înțeles greșit și am interpretat răutăcios o situație de altfel clară și perfect curată. Poftim documentele! Directorii X și Z vă stau la dispoziție pentru toate datele…

Ei bine, nu! Nu s-a petrecut așa.

Doamna Ridzi a apărut singură, cu mâinile goale și cu foarte mult tupeu! Întrebată de ce a cheltuit atâția bani (730.000 Euro) pe cântări la Mamaia și București, a răspuns că nu știe și nici nu o interesează câți bani s-au cheltuit, câtă vreme tinerii “s-au distrat”. Ne-a mai spus că trebuie să stăm liniștiși – putea să fie și mai scump. Stupoare și, evident, scandal! Lumea revoltată a cerut imediat demisia ministrului. Ridzi, nici vorbă!

Deci, era adevarat. Ministrul, prin aroganța agresivă arătată nu făcea decât să-mi confirme asta.

După acest prim duș rece deputații au cerut înființarea unei comisii parlamentare care să ancheteze cazul, iar PNL a depus la Parchet o plângere penală. Din nou, aroganță. Ridzi a venit la tribuna Camerei de unde a rugat colegii din PD-L să voteze în favoarea înființării comisiei. La ieșire a amenințat PNL-ul, mai exact pe Crin Antonescu, cu o reclamație penală de denunț calomnios, pentru “impertinenta” de a-i fi făcut reclamatie. A amenințat cu dosare penale pe toți cei care vor mai îndrăzni să o reclame. Ridzi se ține tare!

Comisia se înființează și își începe activitatea cu tot penibilul “luptei politice” transpuse, de această dată, în jigniri și injurii împărțite de colegii de partid ai doamnei Ridzi. Pentru împiedicarea lucrărilor, tergiversarea lor, orice metodă se dovedește bună. Boureanu îl face prost pe Bănicioiu. Voinescu numără cratimele din regulamentul comisiei și reclamă greșeli gramaticale. Și contractele ministerului au greșeli gramaticale dar, în fața reproșurilor, Ridzi acuză presa că se leagă de nimicuri. Comisia cere prezența ministrului. Ridzi nu vine. Se cer documente. Ministrul nu le trimite. Trimite, in schimb, o scrisoare prin care informează comisia că, din pricina declanșării unor proceduri judiciare preliminare, aceasta… și-a încetat activitatea! Deci, de la Ridzi pentru comisie – pleacă acasă! Comisia ignoră impertinența și incearcă să-și facă treaba. A doua zi apare o nouă scrisoare, de această dată de la Parchet către Boureanu, în care se confirmă începerea unor proceduri judiciare preliminare în cazul MTS. Boureanu flutură hârtia și cere, la fel, desființarea comisiei. Comisia îi explică domnului deputat că Parlamentul nu poate acționa pe baza corespondenței personale! Domnul deputat, evident, știa asta.

Se îngroașă gluma în PD-L. Tot mai multe voci mormăie a nemulțumire. Partidul pierde puncte grele la capitolul imagine. Se organizează o ședintă la partid, prezidată de Boc în persoană. La acea ședință cei mai mulți lideri intră și ies prin spate!!! Ridzi vine și pleacă pe șest!!! Aici, se pare, este sfătuită să nu mai sfideze comisia și să se prezinte la audieri. Boc părăsește sala pe ușa din față dar, culmea nerușinării, ignoră reporterii, prin care, cu ajutorul gorilelor, trece ca prin brânză, fără nici un cuvănt. La comunicarea oficială, Flutur spune că s-a discutat doar pasager afacerea Ridzi și că ministrul nu a venit la ședință. De ce? Nu știe domnul Flutur! Dar minte! Cu nerușinare! Ridzi a fost la ședință, lucru confirmat de mai mulți lideri PD-L. (Gheorghe Falcă, în direct, la Antena3)

Apar noi date în dosar. Lucruri pe care ministerul a pretins că le-a plătit s-au dovedit plătite de altcineva! Comisia a constatat că ministerul avea o scenă proprie și că nu era nevoie de una închiriată! Ministrul a declarat că nu știa de ea, dar s-a dovedit că a semnat actele de continuare a leasing-ului pentru această scenă. Ministrul a semnat contracte prin care prestatorii se angajază la lucruri ilegale – publicitate nemarcată (mascată) în interiorul emisiunilor de știri. Lipsesc nu mai puțin de 500.000 de Euro! E groasă, ce mai! Presa, opoziția, colegii de guvernare și chiar unii lideri din partid cer explicit capul lui Ridzi. Iar Ridzi – nimic!

Colegii din PD-L ne bagă pe gât cazul Nemirschi, și el blagoslovit cu o comisie parlamentară de anchetă. Îngrijorarea e mare căci, evident, cazul Nemirschi e la piciorul broaștei față de torpila Ridzi! Sumele sunt identice. Acuzațiile asemănătoare. Dar nerușinarea ministrului Ridzi și a colegilor săi transformă cazul într-o bombă. În disperare de cauză, PD-L-iștii aruncă în luptă ultima armă. Solicită Biroului permanent acordul pentru urmărirea penală a fostului premier Tăriceanu în cazul “Sterling”. Solicitarea se fâsâie, pentru moment. Nimic nu poate concura cu Ritzi.

Comisia ajunge la concluzia că împotriva ministrului Ridzi ar trebui declanșată urmărirea penală. Solicită, deci, acest lucru. Membrii PD-L din comisie ajung, dacă mai era vreo surpriză, la altă concluzie. Ei consideră că legea achizitiilor publice e neclară și comisia de anchetă răuvoitoare. Ministrul este nevinovat!

Pe tot parcursul acestei adevărate epopei am găsit în fiecare moment suficiente motive pentru demisia, demiterea ori suspendarea acestui ministru. Nu pricepeam de ce nu se întâmplă niciunul dintre aceste lucruri. Corupția, în acest caz, este, nu clară… îți bagă degetul în ochi! Și de ce mai e Ridzi pe scaun? Pentru că, dacă am crezut că, în lumea reală, anumite acțiuni au anumite consecințe m-am înșelat. În lumea politică a PD-L-ului e altfel. Aici actiunile au ce consecințe consideră ei că trebuie. Și totul se rezumă la o constatare simplă – să eliminăm noi pe ai noștri?.. Niciodată!

Știți în ce vremuri se mai întâmpla asta? În vremea lui Ceașcă!

Written by odojak

July 10, 2009 at 4:28 pm

Posted in De-a valma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: