COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Am vot, aștept oferte.

leave a comment »

Nu înțeleg de ce trebuie să faci pușcărie dacă-ți vinzi votul. În definitiv, și votatul ăsta e o afacere comercială. Îți dai votul celui care are o ofertă mai bună. Iar oferta electorală a partidelor este în totalitate legată de bani. “Bani europeni pentru Romania”, “vom face protecție socială”, “20.000 de euro pentru fiecare român repatriat” ori “să trăiți bine” sunt toate bălării care îți creează impresia unei viitoare bunăstări, evident cu prețul votului tău. Nu-i nevoie să mai spun că bunăstarea se face cu bani. Și ce se întâmplă după?… Nimic. Ai votat – te-ai prăjit. Te-ai dat de pomană!

Și atunci ce putem face? Aparent nimic. Nu este posibil ca partidul victorios în alegeri să nu poată forma cabinetul. Pur și simplu să nu fie primit prin ministere ori la Cotroceni! Să i se spună că de fapt alegerile au fost organizate în glumă și că e cazul să se ducă acasă că se face târziu. Cum, voi ați câștigat? Aș de unde, e țeapă!

Dar am putea, totuși, să nu mai acceptăm promisiuni pentru vot. Să luăm banii înainte! Voi, de la PD-L, măriți pensiile, ziceți? Aha! Cu cât? Cu 300 de lei pe lună. Bun! Deci 300 în 12 luni fac 3.600 de lei. Timp de 4 ani se adună 14.400 de lei – 15.000 ce mai! Deci atât costă un vot pentru promisiunea asta. Plătești votantului cinșpe mii, el te votează iar tu poți să te ștergi la fund cu promisiunea. Nu-i nevoie să o respecți. Te-ai achitat. Este că în felul ăsta alegerile încep să pară o afacere corectă?

Abia aștept perezidențialele. Acolo totul se înmulțește cu 5.

Advertisements

Written by odojak

June 7, 2009 at 10:45 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: