COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Doamne-ajută!

leave a comment »

Avem si noi gripă porcină. Nu, nu e “aviara gripa” lui Boc. E chiar gripa porcină în persoană. Am aflat de la televizor că virusul a fost adus de o femeie recent venită din Statele Unite. A dus gripa pe picioare. Credea că e doar o răceală banală. Dar a făcut febră mare și așa a ajuns la institutul Matei Balș din București. Acolo a vazut-o domnul Cercel, șeful clinicii, care i-a spus ceva de genul…ești bine dragă, mergi acasă. Te vom ține sub supraveghere. Și femeia a plecat.

Suntem OK, ne lămurea domnul Cercel. Copiii femeii sunt sănatoși, la fel și ceilalți membri ai familiei. Iar sistemul sanitar românesc este pregătit să facă fața acestei situații.

M-am liniștit. Dar numai până spre seară.

Pentru că spre seară femeia a revenit la spital. Nu se simțea prea bine. Nici ea, nici tatăl ei și nici unul dintre copii. Au fost consultați din nou. Toți au virusul! Da, cei trimiși acasă de domnul Cercel pe motiv că n-au nimic, au cu toții gipă porcină! Și atunci cum suntem noi pregătiți?

Faptul că spitalele nu au nici măcar aspirine înseamnă că suntem pregătiți? Ori, poate, lipsa alimentelor demască o bună pregătire de specialitate? Saloanele supraaglomerate, lipsa climatizării și a hârtiei igienice să fie oare, toate, dovezi de pregătire? Sau nivelul pregătirii este în raport invers cu numărul spitalelor, cu cantitatea și calitatea echipamentelor medicale? Era să uit… poate măsura pregătirii este dată de șpaga cu care te vămuiesc toți, de la pazinicul spitalului și până la profesor?

Am găsit ieri o știre din aceeași zonă a pregătirii. Iată:
Piatra Neamţ, 27 mai /Agerpres/ – Spitalul municipal Roman a rămas fără uşile de acces după ce societatea care a executat lucrările le-a demontat, motivul fiind neplata unei datorii de 60.000 lei, transmite corespondentul AGERPRES. Potrivit directorului spitalului, Mircea Coadă, contractul de achiziţii a fost încheiat de fosta conducere a unităţii sanitare şi este ilegal.

Având, deci, o astfel de pregătire, față cu gripa porcină – mi-e frică!

Cred că doar hazardul și bunul Dumnezeu ne pot păzi de epidemie. Căt despre sistem… ori plecă bolnavul singur pentru că spitalul nu mai are ce încuia la ieșire ori, dacă are ușă, îl trimite domnul Cercel acasă.

Written by odojak

May 29, 2009 at 12:33 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: