COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Io! Boc! Iau de la bogați și… hai sictir!

leave a comment »

Cică premierul Boc (Doamne, cum sună asta!) vrea să pună foarfeca pe lefurile bugetare mai mari decât salariul lui Băse. Concret, tot ce trece de 8000 de lei va fi impozitat cu 90%. Să câștigi, de la stat, mai mult decat șefu” e absolut afară din cale. Cu banii rezultați din această scamatorie, zice nenea Boc, vor fi sprijinite familiile cu venituri reduse.

Ce nu reușesc să pricep este cu cine va face această manevră? Care sunt funcționarii care se vor ocupa de hăcuirea salariilor scandalos de mari și de mult mai judicioasa lor distribuire către cei cu venituri pipernicite? Că doar tot el a blocat toate posturile și a plafonat toate salariile în administrația publică. Ba, vrea să dea afară din angajații statului. Ce înseamnă venituri reduse și cum se împart banii? Adică se adună toti cei cu lefuri mai mici decat plafonul X și se raportează acest număr la sumele capturate de la bogați și obrazinici. Buuun! Dar cine stabilește plafonul? Dacă-l stabilește tot Boc, atunci ne ia cu coșul zilnic. Iar dacă ai leafa căt coșul zilnic asta înseamnă că ai murit deja de foame. Apoi, banii ăștia vin prin poștă ori se ridică de la trezorerie după ce persoana îndreptățită depune în 5 locuri vreo 80 de documente care să-i ateste sărăcia? Sunt o pensie ori o scutire din taxele datorate statului? Se impozitează sau nu? Și dacă, odată cu primirea acestui ajutor, omul urcă peste plafonul X? Luna viitoare mai primește ceva?

Sau, poate, premierul Boc vrea să adune toți acești bani într-un fond. Ei bine, atunci nu mai pupă nici un sărman nimic! Că nu se știe la dispoziția cui este fondul… al cărui președinte nu poate acționa (deși primește salariu chiar în buza sumei de 8000) pentru că nu a angajat încă toți membri Consiliului de Coordonare al Fondului… care ar putea fi rapid băgați în pâine dar, potrivit legii, trebuie angajați prin concurs anunțat cu 45 de zile inainte prin strigare publică în presă… și care angajați au nevoie de norme metodologice de funcționare…pe care nu le au încă și nici nu le pot solicita prea strident, că se interpretrează…și în lipsa cărora, în general, nici un franc un pleacă nicăieri…că doar sunt banii oamenilor săraci…

La capătul celălalt sut bogații, nemernicii, nesolidarii cu sărmanii, imbuibații români din România cu salarii de zugravi români plecați oficial în Spania și, în general, obraznicii care au salariu mai mare decât… Băsescu. Pe ei! Eu, Boc, fac solidaritate cu forța. Păi cum? Să-l sfideze bogătanii statului pe dom’ președinte? Să-l umilească toți maimuțoii cu telefoane de fițe și gipane crem?.. Cum? Are și fata lui unul? Și ce? Să aibă! Cineva din familie trebuie să țină steagul sus! Acum am înțeles că unii își cumpără iaht! Asta-mi mai lipsea. Mă omoară șefu’!

Cu tot respectul pentru funcția de șef al guvernului, vreau să-i amintesc domnului Boc că (și Boccă sună interesant):

1. Dacă vrea să dea oamenilor leafa președintelui ar trebui să dea și privilegiile sale! Băsescu nu trage nici o bășină din banii lui. Tot ce face și respiră este plătit din taxele colectate de la bogați și săraci deopotrivă. Are avion personal, elicopter personal, gardă personală, frizer și dentist personal, crioitor personal, consilieri personali, ziariști personali, un palat personal, locuință de protocol personală, doctor personal (deși se operează în Austria) și câte și mai câte lucruri personale. Nu știu de ce, dar am convingerea că banii pentru întreținerea președintelui vin mai mult din taxele săracilor, care, spre deosebire de bogați, nu au cunoștințele, puterea și tupeul de a le eluda.

2. Categoria sfidătoare de mai sus nu este formată din bugetarii cu lefuri de 2000 de Euro, ci din șmecheri cu pedigri și contracte mari cu statul! Bugatti Veyron are fiul unui mogul al asfaltului care face afaceri cu statul nu cu privați. Dezvoltarea imobiliară de mai multe miliarde din Băneasa este născută dintr-o afacere cu statul. Cele mai bune afaceri se fac cu statul.

3. Cei astfel bogați, au ajuns bogați din cauza ta și a celor de teapa ta și a șefului tău, nene Boc!

Advertisements

Written by odojak

April 2, 2009 at 12:27 pm

Posted in Beating the fields

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: