COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

Să ne trăiți, tovarășe Iliescu!

leave a comment »

Aud că un neică, pe nume Popoviciu, a făcut un șmen cu Universitatea de Agronomie din București și s-a ales cu 220 de hectare de teren la Băneasa. E terenul pe care s-au ridicat clădirile Carrefour Băneasa, Ikea, Mall, Metro și Citroen. Plus toate imobilele de locuințe din zonă. Ca lumea, este? Cine-i, tată, Popoviciu ăsta și ce dracu a făcut pentru terenul ăla de la Baneasa?

Nu a făcut nimic! Dar pentru asta trebuie să fii cineva! Iar acest Popoviciu se pare că este.

A copilărit în curtea Agronomiei. Tatăl său era profesor acolo. Cunoștea bine atât situația terenului cât și pe cei care-l administrau. Fapt pentru care s-a perfectat următoarea înțelegere: Agronomia a pus terenul iar Popoviciu a construit. Cu ce? Cu banii lui? Nici vorbă! A luat bani de la bancă, unde a garantat cu terenul. Simplu și profesional!

Și, totuși, să te cunoască rectorul de la Agronomie de când te jucai prin țărâna universității parcă nu-i suficient pentru a-ți da gratis un teren în valoare de căteva miliarde de euro. Pe Popoviciu l-a salvat conjunctura. Întâmplător este soțul Doinei Nadia Popoviciu, fost capitan de contraspionaj și nici mai mult nici mai puțin decât fata cea mică a prim vice-premierului comunist Ion Dincă, zis Te-leagă. Fata mică a lui Dincă are o soră mai mare, și ea fost căpitan de securitate, Liliana Badea, fostă soție a lui Nicolae Badea, președintele clubului Dinamo și partener în mai multe afaceri cu Popoviciu. Cumnați buni. Împreună au pus bazele companiei Computerland unde, dacă puteți crede, după eliberarea din penitenciarul Jilava, a fost consultant însuși Ion Te-leagă!

În afacerea Băneasa, ca și în multe alte afaceri controlate de Popviciu, apar nume care mai de care mai interesante. Bogdan Bartolomeu, unul dintre apropiații lui Popoviciu este soțul Ilincăi Preoteasa, fiica fostului ministru de externe al României in perioada 1955-1957, și fostă soție a lui Adrian Năstase. Administrator la Băneasa Investments apare un anume Dorin Maier. Maier este unul dintre membrii fondatori ai Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). La APIA șef e Tăriceanu. Tăriceanu importă Citroen. Iar Citroen are un sediu nou. Unde? Ați ghicit! La Băneasa. Pe terenul lui Popoviciu.

Tunul de la Agronomie a stârnit pizme diverse. Gigi Becali, alt potentat al terenurilor din nordul Capitalei, s-a supărat pe șmecheria reușită de Popoviciu. Așa că l-a pârât! Cum că, ce? Păi, cum că Agronomia nu avea terenul în proprietate atunci când s-a perfectat afacerea. Corect! Era în folosința și nu în proprietatea sa. Și cum că Agronomia a prețăluit terenul la 82.000 de euro, când el cică valorează 4 miliarde! Așa a apărut, la DNA, un dosar de urmărire penală. Dar cum așa ceva era de neconceput pentru Popoviciu, mașinăria relațiilor s-a pus în mișcare. Se pare că procurorul de caz a început să primească telefoane. De unde? De unde nici nu te gândești! Adică de la Cornel Serban, șef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din Ministerul de Interne (fostul Doi și Un Sfert) și de la Petru Pitcovici, șef al Serviciului Operatii al Direcției Anticorupție din Ministerul de Interne. Au fost demiși amândoi și reținuți pentru 24 de ore, împreună cu Popoviciu. Acum sunt judecați în stare de libertate.

Dar lupta e grea, căci Popoviciu e puternic! Are, în diverse procente, participări la zeci de firme prospere, printre care Băneasa Investments, IKEA, KFC, Pizza Hut, Howard Johnson și lista poate continua. Mai are și afaceri românești, cele mai multe obținute printr-o colaborare excelentă cu FPS (celebrele privatizări), afaceri unde acționari sunt tatăl și mama lui Popoviciu. Ca fapt divers, mama lui a fost croitoreasă la Leana Ceaușescu! Acum văd ca noi nume se alătură acestui adevărat “guru” al afacerilor cu banii și bunurile altora. Și nu sunt nume mici – Băsescu, Tăriceanu, Videanu sau Bazac – ministrul Sănătății.

Cui trebuie să mulțumim pentru apariția unor asfel de personaje? Cine a luat grangurii regimului comunist și pe gardienii lui trecându-i, în brațe, granița Revoluției? Cine a permis ca puterea și banii membrilor aparatului ceaușist să rămâna în aceleași mâini? Cui datorăm sfidarea odraslelor comuniste și securiste? Cine le-a dat gratis casele, magazinele, fabricile, hotelurile, stațiunile, pământurile și apele României? Cine le-a dat credite nerambursabile?

Nu știți? Nici nu bănuiți?

Advertisements

Written by odojak

March 26, 2009 at 3:56 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: