COMPLEXUL OTOPENI

Traian Băsescu – "considerați că v-am consultat"!

O lecție de ipocrizie

leave a comment »

Cu câteva zile în urmă se prăpădi bietul Dolănescu. Ion, da. Ăla cu “cucul și pupăza”. Sau asta cânta Irina Loghin? În fine…tot pe acolo. Da domn’e, cum spuneam, mă uitam la televizor și aflu că făcu Dolănescu infarct. La 65 de ani. Dumnezeu sa-l odihnească!

Ei bine, au înebunit redacțiile televiziunilor de știri!

Au stat cu subiectul ăsta în emisie ore la rând, spre disperarea moderatorilor și, uneori, chiar a invitaților. Responsabilii editoriali s-au încăpățânat să stoarcă moartea bietului om de fiecare picatură de emoție, chiar cu riscul de a ne oferi momente penibile. După trei ore de emisie prezentatorii nu mai știau ce să întrebe iar invitați precum Marioara Murărescu ori Adrian Păunescu au recunoscut că nu vorbiseră cu defunctul de ani de zile și nu-și mai aminteau când ascultaseră ultima data o melodie cântată de el. Din platou…liniște. Moderatorii nu-și aminteau nici o melodie pentru simplul motiv că nu ascultaseră niciuna, niciodată. Și sarabanda a continuat. Alți invitați în platou, alte telefoane în direct și alte declarații înregistrate. O avalanșă de laude s-a revărsat din televizoare. Dolănescu însuși s-ar fi simțit jenat!

Apoi l-au dus la Ateneu!

Ce legătură avea sărmanul Dolănescu cu Ateneul Român putem doar să bănuim. Adică e ceva cu cântatul din gură. Dar nu mai mult. Păi Dolănescu era de petrecere, de șpriț, cum ar veni! “Cucul din Perșinari” cânta pe la nunți și, pentru că-l iubea Nea Nicu, mai cânta și pe la radio și televizor. Nu stiu de câte ori o fi călcat viu pe la Ateneu. L-au adus acuma, mort. Mă-ntreb unde vom duce cântăreții de operă atunci când s-or prăpădi! La Școala Populară de Arte și Meserii!

N-a fost de ajuns. L-au înmormântat cu onoruri militare…adică au tras nu mai știu căte salve de pușcă!

Și din nou mă întreb de unde o asemenea potriveală – rapsodul și armata! Înțeleg să vină colegi artiști și să cânte. Foarte frumos. Dar să tragă cu pușca! În continuare, nu mă prind. Sau, poate, a avut omul admiratori printre mărimile de azi ale armatei.

Noroc că n-au adus și tunuri!

Advertisements

Written by odojak

March 23, 2009 at 10:42 am

Posted in De la televizor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: